Zowel dames als herentitel naar Almere

Zaterdag 19 september om 18:34 uur

Redactie

NK outdoor, pairs, uitslag

Vandaag was de finaledag van het NK pairs outdoor 2009 in Haarlem. Maar liefst 5 dames en 6 heren van de Almere Bowls Club waren van de partij.

Het was een zonnige mooie dag en het werd een spannende finaledag. Na de eerste speelronde hadden Guurtje, Saskia en Wim nog uitzicht op de titel. Annie/Lenneke, Cor/Jan, Jan/Paul, Esther(samen met Rachel) en John verloren en gingen verder voor plaats 5 t/m 8. Ook in de 2e ronde wisten Guurtje, Saskia en Wim te winnen en zij speelden de finalepartij. Cor/Jan wonnen en gingen voor 5of 6. Annie/Lenneke, Esther en Jan/Paul verloren helaas en gingen voor plaats 7 of 8.
Door het uitvallen van Rachel Ros, waardoor Esther ook niet meer speelde, hoefden Annie/Lenneke niet in actie te komen en behaalden zonder te spelen de 7e plek. Cor/Jan en Paul/Jan wonnen verrassend hun laatste wedstrijd en hierdoor eindigden Cor/Jan op de 5e plaats en Jan/Paul op de 7e plaats, en eindigde John Ros op de 8e plaats.

In de finalewedstrijd van Wim, waarin hij met Dick de Waard speelde, werd erg goed gespeeld en Wim won verdiend van Sander en Jan Dolieslager. De titel ging derhalve naar Dick de Waard en Wim van Belzen. Een geweldige prestatie van Wim. Bij de dames was de finale Guurtje, samen met Norma Duin, tegen Saskia, die speelde met Ineke Nagtegaal. Na een gelijkopgaande strijd werd het zeer spannend in de laatste end. Guurtje stond voor met 2 shots en in de laatste end lagen Saskia en Ineke met 5 shots. Met de laatste bowl van Guurtje speelde ze haar welbekende "Guurtje Bal" waarmee ze via een te brede bowl toch bij de jack kwam te liggen. Zoals bekend kan Guurtje zo'n laatste bal goed afdwingen en hiermee veroverde ze de landstitel. Saskia en Ineke werden 2e. Van harte gefeliciteerd.


Eindstand NKpairs outdoor

bijgewerkte ranking selectieteams

totaal ranking outdoor 2009

Foto's

Almere Bowls Club > Nieuws > Zowel dames als herentitel naar Almere

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.