Nederlandse titel naar Almere [eindstand]

Zaterdag 15 augustus om 18:30 uur

redactie

verslag, NK outdoor, mixpairs

Succes van de Almere Bowls Club op het NK mixpairs outdoor dat dit weekend werd gespeeld in Haarlem. Annie en Wim en Saskia en Jan wonnen in de afvalronde en speelden zodooende de finalewedstrijden. In de eerste wedstrijd moest Annie en Wim aantreden tegen Sander Dolieslager en Corrie Windle. De partij ging gelijk op en Annie en Wim trokken aan het langste eind met een mooie overwinning.
Jan en Saskia moesten tegen Ap Aaldertzs en Ineke Nagtegaal, en in een spannende partij lagen Jan en Saskia in de laatste end met 4 down. Er was één mogelijkheid om nog vier shots te halen door op een eigen bowl te spelen en dan ook nog de jack mee te nemen en de gespeelde bowl moest ook nog voldoende meerollen. De uitvoering ging precies zoals gehoopt en door de 4 shots moest er een extra end worden gespeeld die werd gewonnen door Saskia an Jan. Daarna was het ABC tegen elkaar. Voordeel was dat er in ieder geval een ABC team de finalewedstrijd kon spelen. Na eerst een achterstand, en daarna een end met 5 up wisten Jan en Saskia de voorsprong verder uit te bouwen. Het werd nog heel spannend, maar de overwinning ging naar Jan en Saskia.
Annie en Wim gingen verder voor de 3e plaats en wonnen hun laatste partij tegen Betty Schiltman en Paul Meulman. Een geweldige 3e plaats voor Annie en Wim. Jan en Saskia moesten in de finale tegen Theo Bellaart en Elly Dolieslager. Theo en Elly liepen meteen uit naar een 5-0 voorsprong oplopend tot 9-2. Daarna, toen Jan en Saskia de baan beter in de grip hadden, werd het na een end van 5 shots, 11-13. In de laatste end met de laatste bowl van Jan werd het 13-13. Ook nu moest er weer een extra end worden gespeeld. Na een mooie bowl van Theo, die op de head speelde na 3 down, rolde de jack naar de bowl van Saskia. Theo kwam er met zijn laatste bowl niet meer bij en dat betekende dat de titel die in 2006 ook was veroverd, wederom werd behaald. Een mooi resultaat dus voor ABC.

Eindstand NK-mixpairs

foto's

Almere Bowls Club > Nieuws > Nederlandse titel naar Almere [eindstand]

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.