Saskia Schaft wederom Nederlands kampioen singles outdoor

Zondag 13 juli om 18:52 uur

Jan Reinders

verslag, NK outdoor, singles

In Haarlem werd vandaag het NK-singles outdoor gespeeld. Namens ABC deden er nog twee heren en ťťn dame mee. Kees en Wim moesten eerst in de knockoutronde spelen voor een plaats in de finale. Kees stond, evenals zaterdag, zeer goed te spelen. Hij moest aantreden tegen Andy Docter, de landskampioen van 2007. In een spannende strijd verloor Kees zijn wedstrijd. Jammer, maar voor hem was het een geweldig toernooi. Wim van Belzen won zijn eerste wedstrijd tegen Jan Hogeboom en was door naar de finale. Vanaf dat moment ging het minder met zijn spel en de eerste en de derde wedstrijd gingen verloren, waardoor Wim op een eervolle 6e plaats terecht kwam.
Bij de dames was het vanaf de halve finale een herhaling van vorig jaar. Saskia, die haar eerste wedstrijd won van Ineke Nieuwkerk, moest in de 2e wedstrijd, evenals vorig jaar, spelen tegen Elly Dolieslager. Door goed spel won ze haar partij en daardoor was de finaleplaats weer bereikt. Als lalndskampioen moest ze het wederom opnemen tegen Guurtje Ros, die namens BCO speelde. Ook dat was een herhaling van vorig jaar. Saskia begon niet zo goed, maar gaandeweg de wedstrijd ging ze steeds beter spelen. Na een 7-3 achterstand in de eerste set won ze haar eerste set door in de achtste end 4 shot te scoren en ze kwam daarmee gelijk met Guurtje. In de negende end trok ze aan het langste eind en pakte daarmee de eerste setwinst. Meteen in de 2e set trok Guurtje er hard aan en kwam al na drie ends met 5-0 voor te staan. Ook nu kwam Saskia sterk terug. In de achtste end was het 8-5 voor Saskia, waarmee de winst voor Saskia in zicht was. Guurtje maakte nog 2 shots, maar dat was niet genoeg om de titel te pakken. Hiermee prolongeert Saskia haar landstitel van vorig jaar. Het verschil in setpunten was klein, maar de overwinning was voor Saskia. Ook de 2e plaats van Guurtje Ros was een mooie prestatie.
Bij de heren prolongeerde ook Andy Docter zijn landstitel. In een spannende finale versloeg hij Frank de Vries, die derhalve 2e werd. Saskia en Andy, van harte gefeliciteerd.

eindstanden

bijgewerkte algemene ranking

bijgewerkte selectie ranking

alle t/m NK-resultaten 2008

De NK-resultaten, algemene ranking en de ranking voor de selecties, kunt u altijd via het menu "wedstrijden" benaderen. Dit betreft een officiŽuze ranking, opgemaakt door de redactie.

foto's

Almere Bowls Club > Nieuws > Saskia Schaft wederom Nederlands kampioen singles outdoor

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.