EK mixed Pairs,Tenerife: finales net gemist, 5e plaats

Maandag 18 september om 18:34 uur

Redactie

nieuws

Live score en standen - live streaming via facebook - live streaming Youtube.
-
Game is 3 sets. van 5 ends. 1 punt setwinst, half punt set draw en 2 extra punten voor de winst.
Speeldag 2 - Streaming live wedstrijd Jan en Saskia tegen Zwisterland

speeldag 3
Vandaag met de laatste voorrondes nog twee wedstrijden.
De eerste tegen IsraŽl en verloren de eerste set dik. Moesten weer erg wennen aan de baan die vaan veranderd.
Maar we vonden onze lijnen en speelden steeds beter. We wonnen de tweede set met grote cijfers en pakten ook de derde set.
De tweede wedstrijd was tegen Schotland. Bij winst was plek vier voor de finale nog bereikbaar. We verloren nipt de eerste set. Onze laatste bowl kwam 10 cm. te kort voor setwinst. De tweede set ging het beter en ook nu weer een paar cm. waardoor geen winst maar een gelijk spel werd behaald. In de derde set begonnen we heel goed en konden een voorsprong houden. We wonnen de derde set. en dat betekende een tiebreak. Gelukkig legden we onze bowl strak op de jack. De schotse kon nog wel de jack iets verplaatsen, maar we bouwden de head verder heel goed op en een poging met extra gewicht van Schotland miste en zo wonnen wij de wedstrijd van Schotland.

Ondanks dat we een heel sterk toernooi hebben gespeeld, zijn we toch wel teleurgesteld door het verlies tegen Hongarije, wat totaal niet werd verwacht. Hierdoor zijn we niet als 2e geŽindigd in de poule en spelen we dus ook niet voor goud. Maar de kans op de vierde plaats was ook verkeken doordat Ierland en Schotland onverwacht verloren van onze belangrijkste concurrenten Cyprus en Guernsey. Daardoor eindigde wij op de 5e plaats

De laatste speeldag met tewee wedstrijden en de finalewedstrijden.


Vandaag zaterdag 23 september twee wedstrijden tegen Zwitserland en Hongarije.
Tegen Zwitserland was op rink 2, de streaming rink. De eerste twee sets stonden we erg sterk te spelen. Negen van de tien ends lag de bowl van de lead op de jack, Een hele fijne baan om te spelen. Maar in de derde set ging het fout. We kwamen meteen op 0-4 en 07. En in een set van 5 ends wordt het dan moeilijk om in te halen. Maar die kans was er wel. In het laatste end lagen we met 5 bowls achter de jack. toen de tegenstander shot lag. De tweede bowl van Saskia miste net de jack om mee te nemen. Toen speelde Zwitserland een perfecte bowl bij onze bowls. Saskia speelde een geweldige laatste bowl en nam de jack zoals bedoeld mee, maar de jack eindigde precies tussen alle bowls in bij die ene bowl van Zwitserland. Daardoor werd het een 2-1 overwinning.
Helaas dus de derde set verloren. Maar wel de complimenten van de Schotse coach voor zoals hij zei negen van de tien ends lag jullie bowl van de lead op de jack.

Na de tweede wedstrijd tegen Hongarije waren we zeer, zeer teleurgesteld. In de eerste twee sets konden we allebei totaal geen lijn vinden naar beide kanten. En de skip van Hongarije wist met zijn zeer rechte ballen wel bij jack te komen. Pas in de derde set lukte het om te scoren en de set te winnen. Bij winst hadden we na vandaag op de vierde plaatse gestaan en dus met morgen nog twee wedstrijden te gaan, veel kans om bij de eerste vier te eindigen. Nu wordt dat nagenoeg onmogelijk. Heel erg jammer dus.

Nederland - Zwitserland 2-1
Nederland - Hongarije 1-2

Speeldag 1
Nederland - Cyprus 2-1 in sets
Nederland - Ierland 0,5 - 2,5. in sets
Nederland - Guernsey 1-2 in sets
Nederland - Spanje 2,5 -0,5 in sets.

De eerste wedstrijd tegen Cyprus hebben heel sterk gespeeld. Helaas wist Cyprus nog de derde set te winnen. Tegn de sterke Ierland speelden we de eerste set gelijk. De tweede verloren we dik en in de derde set stond het voor d=het laatste end 2-2. Helaas misten nipt met de laatste bal shot. Daardoor verloren we de derde set en de partij.
Tegen Guernsey begonnen we heel goed al hadden we heel veel moeite met rink 5. We wonnen wel de eerste set en gingen natuurlijk positief de tweede set in. Jan kreeg steeds meer problemen met de overkant van de rink en Saskia met de voorkant. Maar in de tweede set werd het voor ons een debacle. Met een mislukte bowl van Guernsey raakt hij een bowls ver van de head en ketste zo drie shotbowls weg waardoor we geen 4 up lagen maar 1. Meteen daarna scoorden ze weer met een ketsbal drie shots. Werkelijk veel pech in de tweede set. Daardoor ging de skip van Guernsey steeds beter spelen en verloren we de derde set. Heel jammer voor de stand.
Tegen Spanje werd het ook ontzettend spannend. Ze stonden op de tweede plek en speelden heel goed. Echter we hadden ons weer opgepept na het verlies tegen Guernsey. We stonden weer sterk te spelen en pakten de eerste set.. In de tweede set werd het gelijkspel beslist in het laatste end, We stonden met 3-4 achter en scoorden twee shots. De derde set werd het ontzettend spannend. Voorsprong, achterstand en de stand was 4-3 voor Spanje in het voorlaatste end. Meteen legden ze de bowl op de jack die erg lang lag. Door een perfecte bal op hun shotbowl lagen wij maar het lag wel open voor Spanje om de boel weer te ontregelen. Gelukkig mislukte dat en kon den wij er twee shots bijleggen waardoor de winst van de partij binnen was.
Een hele mooie afsluiting van de speciale dag vandaag. Na de felicitaties en gezang door menigeen, gingen we naar ons appartement om de rest van de dag de verjaardag van Jan te vieren. Morgen tegen Zwitserland spelen we op rink 2, de streamings rink.

OfficiŽle trainingsdag/meeting
Na een aantal dagen te hebben getraind was vandaag de officiŽle trainingsdag en daarna de meeting.
We zijn blij met de melding van een aantal wijzigingen Ten eerste de start van de eerste wedstrijden. Dat was 12.00, maar dat is in de ochtend om 9.30 en de laatste wedstrijd van de dag is om 17.30 in plaats van 20.00 uur. Ook de duur van de wedstrijden is verlengd van 1,5 uur tot maximaal 2 uur.

De wedstrijden op rink 2 worden gestreamd. Via bovenstaande links kun je de scores en standen bekijken en de livestreams.

Morgen beginnen we met de eerste wedstrijd tegen Cyprus. De tegenstanders van de andere drie wedstrijden van morgen kun je bekijken via de link live scores.


Afgelopen woensdag zijn we op Tenerife geland en liepen meteen tegen problemen aan met de huurauto. Ik was zo dom om de juiste afhaaltijd niet aan te geven Toen bleek dat we langer dan 6 uur na de opgegeven datum aankwamen was het contract vervallen zonder terugbetaling. Ergste is nog dat ze dus geen bedrag berekenden voor een eventuele aanvulling voor een andere catagorie. We moesten voor de hele periode het volledige bedrag betalen in een nieuw contract. Ondanks dat het mijn fout was om te vergeten onze afhaaltijd in te vullen vind ik dit een schaamteloze beleid van dat bedrijf. Waarom niet gewoon een meerprijs. Nu verdienen ze drie keer aan een auto. Ik zal mijn mening dan ook duidelijk kenbaar maken bij Booking.com, maar het is zeker dat dit geen ander resultaat op gaat leveren. Maar wel mijn laatste boeking bij hun.
Ondanks de ellende met de auto, waarvan we toch wel even moesten bijkomen, willen we er een leuke tijd van maken.

Vanaf donderdag hebben we op de green getraind. Dat was wel even wennen. De ene baan totaal anders dan de ander en ook nog heel moeilijke banen. Het zal een zware start van het toernooi worden want we moeten op de eerste dag VIER wedstrijden spelen van drie sets en 5 ends per set. Het vervelende is dan ook nog dat de eerste wedstrijden pas om 12.00 beginnen. Dat betekent drie wedstrijden in de warme zon en de laatste wedstrijd om 20.00 in de avond. We hebben besloten dat Jan met de bowls van Saskia als lead gaat spelen en Saskia met de groene Taylors van Jan.

Afgelopen zaterdag, toen de green gesloten was, hebben we een mooie rondreis gemaakt over het eiland.

We zitten in een mooi appartement met werkelijk alles aanwezig en met een mooie zwembad.

Nog een paar dagen trainen en dan op 21 september de officiŽle trainingsdag. Vanaf 22 september, dus op deze bijzonder dag, begint het toernooi met de eerste voorronde dag.

De uitslagen worden online bijgehouden met de software van World Bowls en kun je HIER bekijken.

Jan en Saskia

plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/EK/2023/green-tenerife

Almere Bowls Club > Nieuws > EK mixed Pairs,Tenerife: finales net gemist, 5e plaats

v.2.110701 © 2004 - 2023 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.