Verslag Australian Pairs Alvor Portugal, Jan&Saskia toernooidag-4

Maandag 27 maart om 15:16 uur

Redactie

nieuws

Brochure toernooi - Draw

Toernooidag 3.
Helaas een teleurstellende dag vandaag. We speelden tegen een Iers team. Twee mannen die doofstom waren, dus we moesten met handen en voeten communiceren. Het werd eentonig want weer ging de wedstrijd eerst gelijk op naar een stand van 5-5. Daarna liep het Ierse team uit naar de stand van 10-5. Weer een achterstand dus, maar dat pakten we weer goed op en we kwamen weer sterk terug naar 10-10. Daarna bouwden we een voorsprong op en liepen uit naar 10-14. In het laatste end lagen we één shot em met de laatste bowl van de Ier speelde hij op de jack en in plaats vabn dat de jack naar achteren ging waar wij kort achter de jack lagen, speelde hij de jack tegen hun bowl en ketste de jack terug naar een andere biowl van hun waardoor ze drie punt5en scoorden. Een ongelofelijke en onverwachte einde van de wedstrijd. En natuurlijk baalden we er stevig van.
Maar al met al hebben we een heel sterk toernooi hier gespeeld op een mooie green onder een stralende zon en een heerlijke temperatuur van 21 - 24 graden.
Zaterdag gaan we naar de finales kijken en zondag vertrekken we via midden Portugal, Monchique en dan via de kust naar het noorden, naar de volgende camping. We hopen nog twee mooie weken in Portugal en daarna in Spanje te hebben. Nu gaan we onze teleurstelling verwerken en weer genieten van onze vakantie.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/Alvor-AP-2023/4e tegenstander
Ierse team, tegenstander bij de laatste zestien.

Toernooidag 3.
De laatste wedstrijd in de poule vandaag. Wat een topwedstrijd was dit.Na de gewonnen wedstrijden tot nu toe waren we al door naar het hoofdtoernooi. De nrs. 1 en 2 in de poule gaan door en afhankelijk van de eerste of de tweede plaats wordt de indeling in de volgende ronde bepaalt. Men zei ons dat het beter was om tweede te worden omdat de nummer één tegen poule rood moetem en dat waren allemaal hele sterke spelers. Maar alle teams die doorgaan zijn erg sterk. We gingen gewoon voor de winst en wilden geen rare spelletjes spelen om bewust tweede te worden. De laatste tegenstander had ook alles met veel shots gewonnen. Het was een hele sterke team met vooral de sterke Jones.
We hadden een moeilijke start en kregen meteen 5 om de oren. Ook nu weer kwamen we op een achterstand. Vandaag bleven we achter de feiten aanlopen alhoewel we heel goed speelden en toch behoorlijk in kunnen lopen. In het 16e end lagen we met zes up en met de laatste bowl van de tegenstander wist ze er vijf af te halen en bleef er dus maar één shot over. Dat was erg jammer.
In het laatste end konden we niet meer scoren voor een resultaat en we verloren de wedstrijd. Omdat we nu op de tweede plaats in de poule zijn geëindigd spelen we morgenmiddag tegen de nummer twee van poule blauw. We zien morgen wie dat zijn en hoe het ons gaat verlopen. Het was in ieder geval een topwedstrijd met door beide teams geweldig spel.

Toernooidag 2.
Wat een geweldige en spannende wedstrijd was het vandaag. Net als gisteren toen de beslissing viel in het laatste end, was dit nu ook weer het geval. We moesten tegen één van de favorieten Sheila Curall en Joe Scott.
De wedstrijd ging op en neer maar hadden wel steeds een achterstand. En steeds waren er weer verrassende ends op de moeilijke baan van de green. Na een gelijkopgaande strijd liep de tegenstander uit naar een 11-14 voorsprong. We kwamen weer terug naar de strand van 16-16 in het zeventiende end. Het werd dus weer een spannende laatste end. We lagen shot tot Sheila een mooie bal plaatste en twee shots kwam te liggen. De head was erg moeilijk en met een schitterende laatste bowl scoorden we één shot en pakten de overwinning. Dat betekent nu al dat we door zijn naar de laatste zestien van het toernooi. Een geweldige overw8inning op deze wederom stralende dag in Alvor Portugal.

Na een aantal jaren zijn we weer in Alvor om deel te nemen aan het Australian Pairs toernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd. Deze keer niet vliegen, maar met de camper. Zondag 19 maart, de dag na de ALV van de NIOBB vertrokken we om 6.00 uur in de ochtend. Lekker rustig langs de weg. We rijden om en om en na drie overnachtingen in Frankrijk, Spanje en Portugal arriveerden we op woensdagmiddag in Alvor. Gedurende één nacht zijn we op een camping verbleven en de volgende ochtend naar de camping vlakbij de bowlingclub en het centrum van Alvor. Een mooie camping waar we een hele mooie grote plaats hebben. Nieuw voor ons was zo'n lange reis van vier dagen, maar dat viel heel erg mee. Heerlijk in een rustig tempo rijden en genieten van de schitterende omgevingen die we zijn doorgekomen. Onderweg hadden we gratis ruime camper plaatsen voor de overnachtingen. Na een regenachtige eerste dag begon op de tweede dag de zon te schijnen en vanaf dat moment hebben we elke dag een stralende zon met een heerlijke temperatuur.

Op donderdag hebben we getraind bij de club met een partijtje bowls tegen het team waar we de eerste wedstrijd tegen moesten spelen. Na een sterk begin verloren we de wedstrijd. Nu bleek de ervaring van hun op gras en de green. Toch waren we niet ontevreden. Op Zondagmiddag was de officiële training. In de middag lekker naar het mooie strand van Alvor liggen bakken in de zon.

Toernooidag 1.
Om 10.00 begon het toernooi en we moesten dus tegen het team waarmee we ook getraind hebben, Geoff Upton & Peter King. Geoff doet de groeten aan Henk Veenstra. Samen hebben ze dit jaar in Albufeira een toernooi gewonnen.

Het spel ging volledig gelijk op tot de stand van 7-7 Daarna liep de tegenstander uit naar een stand van 14-7. Toen kwam er een keerpunt. Bij 3 down namen we de jack mee en scoorden de shot. En vanaf dat moment begonnen we weer beter te spelen ondanks het sterke spel van de tegenstander. We kwamen terug naar een stand van 14-14. In het laatste 18e end werd het nog spannend maar wisten toch drie shots te scoren en hiermee wonnen we de wedstrijd met 17-14. Van 7-14 achterstand naar een 17-14 overwinning.dat voelde wel heel erg fijn. We hadden wel veel problemen met het gewicht op het gras.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/fotos/2023/alvor/1etegenstander

Morgen, dinsdag 28 maart spelen we in de middag de tweede wedstrijd. Morgen dus het verslag van toernooidag 2.


Almere Bowls Club > Nieuws > Verslag Australian Pairs Alvor Portugal, Jan&Saskia toernooidag-4

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.