Betty Schiltman en Frans Roberts pakken de titel single outdoor.

Vrijdag 9 september om 21:15 uur

Redactie

nieuws, NK outdoor, singles

Vandaag zondag 11 september werden de finales heren en de dames gespeeld van het NK-singles outdoor op de Zomervaart in Haarlem.
Meteen in de kwartfinale moesten de ABC-ers Saskia SChaft en Esther de Groot het tegen elkaar opnemen. Zowel in de eerste set als in de tweede set pakte Saskia de winst en ging door voor plaats 1 t/m 4 in de halve finale. Esther ging verder voor plaats 5 t/m 8.

In de halve finale moest Esther aantreden tegen Marga Huisman uit Drachten. Het werd een duidelijke overwinning voor Esther en speelt verder voor plaats 5 en 6. Daarin moste ze spelen tegne de sterke Elly Dolieslager. Een spannende wedstrijd waarin de beslissing in de tiebtreak viel in het voordeel van Esther de Groot. Dat betekent een vijfde plaats voor Esther. Saskia Schaft had Ineke Nagtegaal uit Haarlem als tegenstander. Ze had het erg moeilijk, de eerste set ging verloren. De tweede set won ze en moest er een tiebreak worden gespeeld. In de tiebreak had Saskia moeite om bij de jack te komen en verloor haar halve finale. Ze ging verder voor plaats 3 en 4. Daarin moest ze aantreden tegen Thea Snel. Ze won haar wedstrijd in twee sets en behaalde een mooie 3e plaats. De finale ging tussen de Kinnehimmers Ineke Nagtegaal en Betty Schiltman. Betty won van haar clubgenoot en pakte de landstitel bij de dames. Ineke Nagtegaal werd tweede.

Bij de heren werd het een spannende halve finale met drie wedstrijden met een tiebreak. De verrassende finale bij de heren ging tussen Paul Klappe van Ons Kinnehim en Frans Roberts van Eindhoven. In straight twee sets pakte Frans Roberts de titel en Paul Klappe een mooie tweede tweede plek..

Zodra de totale eindstand binnen is kun je die via onderstaande link bekijken.
Klik op deze link om de totale eindstand te bekijken. Ook de foto's volgend nog.

plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2022/outdoor/singles/dames-winnaarsplaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2022/outdoor/singles/heren-winnaarsplaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2022/outdoor/singles/alle-winnaars

Almere Bowls Club > Nieuws > Betty Schiltman en Frans Roberts pakken de titel single outdoor.

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.