Saskia Schaft en Wim van Belzen Nederlands kampioen singles

Woensdag 7 november om 22:13 uur

Redactie

NK indoor, schema

Na gisteren de voorrondes, Vandaag de finalewedstrijden van het NK singles indoor. Van de Almere Bowls Club waren de dames Esther de Groot en Saskia Schaft, als ook Wim van Belzen door naar de finale.
Beide dames wonnen hun partij en dat betekent dat ze in de halve finale tegen elkaar moeten spelen.
Ook Wim van Belzen won zijn eerste partij en gaat dus door voor het kampioenschap.

De onderlinge wedstrijd van de ABC-ers in de halve finale tussen Esther en Saskia werd een ongelooflijke mooie titanenstrijd. De eerste set werd gewonnen door Esther en de tweede nipt door Saskia, die ook de tiebreak won. Saskia gaat door naar de finale.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2018/indoor/singles/DSC00062Onderlinge halve finale Esther en Saskia plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2018/indoor/singles/DSC00063
Het goede en hoogstaand spel van Esther is wel zeer knap gelet op het feit ze door haar werk al een jaar niet haar speelsessies bij ABC kan spelen.

Wim moest het opnemen tegen Henk Veenstra van Woods. Hij won de halve finale in twee straight sets en gaat ook door naar de finale.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2018/indoor/singles/DSC00065

In de laatste finalewedstrijd wonnen de dames van ABC beiden hun eerste set. Ook de tweede set werd gewonnen door de dames. Hierdoor is Saskia Nederlands kampioen en Esther behaalde een mooie derde plaats. Marja Dinkelaar werd tweede en Esther werd derde.

In de laatste wedstrijd van Wim voor de titel speelde hij ontzettend sterk zoals hij al het hele toernooi speelde. in de eerste set tegen Dick v.d. Burgt van OSV-Breda lag Wim regelmatig op de jack en wanneer hij down lag, kwam Wim er meteen weer bij om te scoren. In de tweede set begon hij heel sterk en gaf meteen weer zijn visitekaartje af door na twee ends met 7-0 voor te staan.
Daarna kwam Dick vd Burgt goed terug naar een 7-7 in het zesde end. Met zijn laatste, schitterend geplaatste bowl, pakte Wim de titel. Dick vd Burgt werd tweede en Frank de Vries derde.

Voor de eindstand klik op onderstaande link.

Eindstand
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2018/indoor/singles/DSC00066plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2018/indoor/singles/DSC00067plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2018/indoor/singles/DSC00068
Marja-Esther-Saskia………………………………..Frank-Dick-Wim

Almere Bowls Club > Nieuws > Saskia Schaft en Wim van Belzen Nederlands kampioen singles

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.