Saskia Schaft en Frank de Vries kampioen singles outdoor.

Dinsdag 11 september om 22:01 uur

Redactie

nieuws

Vandaag werd op de Zomervaart in Haarlem de finales NK singles outdoor gespeeld. Zowel bij de dames als bij de heren was de strijd om het kampioenschap heel erg spannend en ook bijzonder bij de dames. Met groot overmacht won Saskia Schaft de eerste set met 16-0 van Betty Schiltman. In de tweede set speelde Betty v eel beter en was het een gelijkopgaande strijd. In het laatste end van de tweede set stond Betty drie shots voor en had Saskia vier shots nodig om de wedstrijd te winnen.Saskia lag met drie en kon met de laatste bowl vier scoren, echter dat lukte niet. Dat betekende een tiebreak. Daarin was het ontzettende spannend en uiteindelijk won Saskia met 3-1 de wedstrijd en pakte hiermee haar zevende singles outdoor titel.

Bij de heren was het ook ontzettend spannende. ABC-er Wim van Belzen speelde in de finale tegen Frank de Vries. In de eerste set was het al spannende eht pakte Frank de winst. In de tweede set bleef gelijk opgaan en na een aantal spannende ends won Wim de tweede set. Ook bij de heren dus een tiebreak. Na een 0-2 voor Wim, kwam Frank terug stond op 3-2. Na een 3-3 moest er een vierde tiebreak-end gespeeld worden die uiteindelijk naar Frank de Vries ging.
Al met al waren het zeer enerverende finalewedstrijden. Ook in de kwart- en de halve finales waren mooie en spannende wedstrijden.

Annie van Belzen eindigde op de 7e plaats, Esther de Groot en Jan Reinders op de 8e plaats.
Voor ABC was het dus een succesvol weekend.

Voor de totale eindstand klik op onderstaande link. Zodra de foto's binnen zijn worden deze geplaatst.

Eindstand
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/nk/2018/outdoor/singles/SAM_0529

Almere Bowls Club > Nieuws > Saskia Schaft en Frank de Vries kampioen singles outdoor.

v.2.110701 © 2004 - 2023 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.