Australian Pairs Alvor, Portugal

Maandag 26 maart om 14:28 uur

Redactie

nieuws

Na een paar jaar van afwezigheid zijn Jan en Saskia weer naar Portugal vertrokken om deel te nemen aan de Australian Pairs, wat ooit de bron was voor het spelen van de Australian Pairs in Nederland.

Vandaag 2e paasdag een heelijk relaxed dagje. Vanmiddag in Portemao naar de grote shopping cenre geweest die ze in de laatste jaren steeds uitgebreid hebben.En wt is het eten hier nog steeds goedkoop. Japans all you can ets € 10,50 per persoon, en dat in zo'n groot nieuw shopping centre. Helaas hadden we al genoeg eten in huis tot aan ons vertrek op vrijdag,

Zaterdag, de laatste dag van het toernooi waren de semi- en de finales.Spannende wedstrijden met mooi bowls, vooral gelet op de moeilijke lijnen op deze green.
Daarna heerlijk lamp-shank gegeten in een heel gezellige bistro in Alvor. Het was dus weer een dag om van te genieten. En het was een stralende dag met een strakblauwe lucht. Morgen gaan we een dagje richting de Spaanse grens, langs de rivier omhoog.

Vandaag op vrijdag lekker rustig aan gedaan. Het was fris als de zon even weg was. Het team dat in onze groep vierde werd, is in de plate in de halve finale terechtgekomen. Zo zie je maar, veel meer kans op een geldprijs als je niet naar de maingroep gaat maar naar de plate.
We hebben lekker in het centrum van Alvor geshopt in de leuke souvenirwinkels en alvast voor morgen een leuk plaatsje gereserveerd in een leuke bistrootje in Alvor.

Gisteravond heerlijk cataplanas gegeten in een restaurant met een fraai uitzicht over de haven en de zee. We wilden vieren dat we naar de hoofdgroep doorgegaan zijn. En dat hebben we geweten ook. In de nacht kregen we beiden problemen door een voedselvergiftiging. En dat terwijl we vandaag de eerste wedstrijd in de afvalronde moesten spelen. We konden ons borst natmaken tegen David Mcfarquhar en Barry Holbrook, twee ervaren spelers die altijd hier in de top zitten, maar met de voedselvergiftiging in ons lijf werd het ons nog moeilijker gemaakt. We hadden geen verwachtingen, maar wel een beetje hoop natuurlijk om verder te komen. Dat viel derhalve in duigen. Jammer na een avondje heerlijk uit eten en dan van zo'n koude kermis thuiskomen.
We gaan nu verder genieten van onze vakantie.

In de laatste wedstrijd in de poule was het weer hard werken onder de stralende zon. De tegenstander had met een grote score gewonnen tegen het team waartegen wij een gelijkspel speelden. Dus dat beloofde wat. Wil je winnen en door naar de hoofdgroep met de kans er na één wedstrijd uit te liggen, of gaan we ervoor. De nummers 1 en 2 gaan naar de hoofdgroep en de nummers 3 en 4 naar de plate. De hoofdprijs in de plate is hetzelfde bedrag als de nummer twee in de hoofdgroep. Maar wij gingen toh voor de eer en wilden onze laatste wedstrijd winnen. Ook nu was het weer een wedstrijd van lange of korte jack, We begonnen meteen met drie shots en daarna 1. Vanaf het derde end kregen we steeds shots tegen. Na 15-10 achter kwamen we sterk terug en werd het heel spannend. Bij een voorsprong van 17-15 scoorden we twee. In het zeventiende end was de stand 19-17 voor ons en scoorden in het laatste end nog twee waardoor we de wedstrijd wonnen met 21-17. We eindigden op de tweede plaats en zijn dus door naar de hoofdgroep. Daar moeen we tegen de nummer 1 van groep rood. We zullen zien morgen.

We hadden ons voor de wedstrijd vanmiddag tegen de sterke speler die al diverse keren het toernooi heeft gewonnen voorbereid op een zware wedstrijd. Na een 1/0 voorsprongen kregen we door pech meteen 5 tegen. Zoals verwacht speelden ze erg lange jacks. De ervaren spelers op deze green weten precies hun lijn met lange jacks en plaatsen veel op de jack, ondanks de moeilijke green.

Na een 1-0 voorsprong kregen met veel pech tegen meteen 5 om de oren. Ze liepen uit naar een 7-2 voorsprong. Toen we de jack hadden veranderden wij ons tactiek en verlegden de mat meters naar voren en dus een korte jack, Dat ging ons erg goed af en zelfs John Jones had moeite om bij de jack te komen. We liepen daardoor uit van 7-2 achterstand naar een 10-7 voorsprong. Daarna scoorde de tegenstander met een fraaie laatste bal, toen wij met drie lagen. Vervolgens plaatsten ze de jack weer heel erg lang en hadden we weer moeite om er bij te komen.

Ze kwamen sterk terug en stonden we weer achter met 10-16. Erg jammer want we lagen heel goed met drie en met een hele mooie laatste bowl wisten ze toch te scoren, wat niet in de verwachting lag maar toch gebeurde.
Vervolgens met heel goed spel scoorden wij weer en werd het 14-16 in het zeventiende end. We moesten in de laatste end dus twee scoren. Evenals gisteren zat dat er wel in, maar verder dan 1 shot kwamen we niet, ondanks de grote mogelijkheid die we hadden om meer dan twee te scoren.
We verloren de wedstrijd met 1 shot. Met de complimenten van de tegenstander en het publiek want het was een heel goede wedstrijd. In de verwachting om afgemaakt te worden ehbben we toch heel goed gespeeld en nipt verloren.

Het is dinsdagochtend en de lucht is weer strak blauw, temperatuur wordt vandaag 21/22 graden.Vanochtend eerst een paar boodschappen gedaan en heerlijk genieten van ons balkon in de zon. Om 14.00 uur onze wedstrijd tegen één van de sterkste tegenstanders van het toernooi. Dat wordt dus een zware wedstrijd.


Op zondag rond de middag aangekomen In Alvor betrokken we onze appartement dat naast de baan ligt.
Meteen in de middag aan het trainen geslagen. Nou dat hebben we geweten. Echt keihard forceren, de baan is ontzettend zwaar. We bleven moeite houden om bij de jack te komen wanneer er een lange jack was.Dat was vrezen voor de volgende dag wanneer de wedstrijden begonnen.

De eerste wedstrijd was op maandagochtend tien uur. De banen waren veranderd waardoor we nu anders speelden. We begonnen redelijk en gingen aardig gelijk op. We hadden in ieder geval de baan qua lengte beter onder de knie dan gisteren tijdens de training. Toch bleef het erg moeilijk.
Na een achterstand kwamen we goed terug. We hadden te maken met een speler die niet erg goed speelde, maar steeds met zijn laatste bowl weer bij de jack kwam. Maar toch, we boden goede tegenstand. Diverse keren hadden we echt veel pech. we lagen twee keer met drie en een keer met vier toen de tegenstander een onmogelijk tik-tak bal gooide en we toch weer 1 down lagen of 1 shot overhielden.
In het zeventiende end was het 9-9 en lagen we mooi met twee. Toen nam de tegenstander de jack mee, wat onmogelijk leek, maar toch gebeurde,en kregen we twee down. In het laatste end lagen we weer met twee en konden met de laatste bowl drie scoren, echter dat lukte net niet. Een gelijkspel du, 11-11.

Het was weer een mooie eerste bowlsdag in Portugal onder de stralenden zon. De wind van gisteren was meer gaan liggen en zo genoten we weer van de bowls, de zon en de mensen die we weer ontmoetten.
Maandagmiddag weer een bezoekje gebracht aan Lagos, stadje met een mooie binnenstad

Almere Bowls Club > Nieuws > Australian Pairs Alvor, Portugal

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.