EK Jersey - geslaagd toernooi - 7e plaats over all

Maandag 18 september om 14:31 uur

Redactie

nieuws

Speelschema - Eindstanden

De laatste wedstrijden zijn gespeeld en de sluitingsceremonie en prijsuitreiking is achter de rug.
Het Nederlands team heeft het naar tevredenheid gedaan. De dames pairs en de heren pairs eindigden op een fraaie zesde plaats. De fours eindigde op de achtste plaats en over all is Nederland op de 7e plaats geŽindigd. Gelet op de landen boven Nederland als ook daaronder en de mogelijkheden die er waren voor meer winstpartijen zat er best nog meer in.Nederland hangt aan de top.

De fours was weer het onderliggende discipline doordat het in Nederland nauwelijks wordt gespeeld.Het verschil in kwaliteit tussen de fours en de pairs was groot. Heel belangrijk zijn de bowls van de lead en de second en dat kwam vaak niet voldoende uit de verf om de druk voor de third en de skip weg te nemen. Het niveau en kwaliteit van de spelers in de fours wisselde sterk per set of wedstrijd. Maar over alle wedstrijden genomen is er als team goed samengewerkt en gespeeld en dat leverde toch een mooie achtste plaats in de middenmoot op.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/internationaal/2017/EK/DSC01814

Vandaag, vrijdag de 29e de laatste speeldag. De damesspelen tegen IsraŽl en de fours tegen Engeland.
Uitslagen speeldag 6
Dames pairs: Nederland - IsraŽl: 8-6 en 9-7.
De dames eindigen evenals de heren op een mooie 6e plaats van de zestien landen.

De eerste set van de fours was om snel te vergeten. Alle vier spelers speelden ver beneden hun niveau. Een compliment voor het herstel in de tweede set. Alle vier spelers herpakten zich heel goed en maakten er een bijzonder spannende set van. In het zesde end was de stand 5-5 en door met milimeters de bowl van Engeland te missen verloren ze de tweede set met 5-6.
Fours: Nederland - Engeland: 2-18 en 5-6.

De heren hadden nog een kans voor brons, maar dan moest hun laatste wedstrijd worden gewonnen van Guernsey. Een zware klus tegen dat team. Helaas is het niet gelukt. De heren zijn geŽindigd op de zesde plaats.Een mooi resultaat gelet op de zeer sterke landen die boven hun zijn geŽindigd..

Uitslagen speeldag 5
Fours: Nederland - Hongarije: 13-1 en 15-4
Dames pairs: Nederland - Ierland: 8-4 en 2-12
Heren pairs: Nederland - Engeland: 8-4 en 5-7
Heren pairs: Nederland - Guernsey: 4-11 en 4-12


Uitslagen speeldag 4
Fours: Nederland - Ierland: 4-10 en 4-12
Dames pairs: Nederland - Wales: 6-7 en 4-7
Heren pairs: Nederland - Frankrijk: 10-2 en 13-1
Dames pairs: Nederland - Spanje: 3-9 en 9-3

Uitslagen speeldag 3
Onder een blauwe lucht en de zon werden de wedstrijden van dag 3 gespeeld.

De eerste wedstrijd was de fours tegen Duitsland.Vanaf het begin speelde Nederland geconcentreerd en als een goed team. Zowel in de eerste set als in de tweed werd de voorsprong steeds verder gebouwd. Eerste set werd 8-3 en de tweede set 13-1.

In de tweede sessie speelden zowel de dames al de heren pairs.
De heren hadden het in de eerste set zwaar tegen Spanje en verloren de set met 6-15. In de tweede set ging het veel beter en werd het een 6-6 gelijkspel. Goed herstel dus van de heren.

De dames moesten tegen Zwitserland. De eerste set werd gewonnen met 15-2 en de tweede set met 12-2. De dames speelden een heel goede partij.

De heren moest vandaag een derde wedstrijd spelen tegen Zwitserland. Dat werd een heel bijzondere wedstrijd. Ze stonden in het vierde end van de eerste set met 0-8 achter.Daarna scoorden ze in het vijfde en zesde end 5 shots.Terwijl Zwitserland in het zesde end met 8-5 voorstond, en maar 1 down lag, speelden ze een drive in plaats van plaatsen. Daarmee speelden ze hun eigen bowl weg en kregen ze dus 5 tegen. Wel een heel bijzondere beslissing van die skip.
Uiteindelijk werd de eerste set gewonnen met 10-9. In de tweede set ging het stukken beter en die werd gewonnen met 9-3.
Een mooie dag met drie overwinningen en een set met een gelijkspel, .

Uitslagen speeldag 2
Dames pairs 2e set maandag: Nederland - Jersey: 7-6
Heren pairs 2e set maandag: Nederland - Isle of Man 7-2.
Fours: Nederland-IsraŽl: 6-8 en3-14
Fours: Nederland - Guernsey: 6-4 en 5-7
Dames pairs: Nederland - Isle of Man: 13-1 en 9-4
Heren pairs: Nederland - Isle of Man: 10-2 en 7-2

Uitslagen speeldag 1
Vandaag, zondag 24 september ws eerst de openingsceremonie en daarna zijn de wedstrijden begonnen. Eerst de fours tegen Zwitserland. In beide sets bouwde het team de voorsprong op en beide sets werden gewonnen met resp. 10-3 en 9-3.
Meteen na de lunch moeste de heren tegen Wales. In de eerste set viel het iet mee, door een end met 7 shots en een end met 6 shots tegen, werd de eerste set verloren met 19-3.
Daarna bleek de sterke mentaliteit van Frank en Ralph. Na het vijfde end stonden ze met maar liefst 8-0 voor en pakten de tweede st met 8-4.Geweldige heads en heel goed sel van de heren. Een terechte gelijkspel
.
Inmiddels was het erger gaan regenen en de temperatuur was ook niet denderend.
De dames pairs was tegen Jersey, Aanvankelijk ging het goed en stond de stand op 2-2 in de vierde end. Toen het steeds slechter weer werd en meer ging regenen was het moeilijk spelen en kregen de dames in het vijfde end 4 tegen. Dat was funest en verloren de eerste set met 8-4. Het regende dusdanig dat de tweede set niet meer gespeeld werd. Dat moet dus morgen gebeuren en dat terwijl de dames morgen al drie wedstrijden moeten spelen.

De derde wedstrijd van de heren was de pairs tegen Isle of Man. De heren gingen als een speer en wonnen de eerste set met 10-2. Ook bij de heren dus morgen eerst de tweede set van vandaag spelen.
Het was dus een enerverende dag met goede resultaten van de fours en de heren pairs.

Trainingsdag
Het is nu zaterdag en de officiŽle trainingsdag is begonnen. Aan het eind van de dag is er het welkomstbijeenkomst en morgen beginnen de wedstrijden. Het weer is in ieder geval heel goed. Blauwe lucht en een stralende zon. Na het diner in de heerlijke avondlucht een wandeling gemaakt naar het winkelcentrum vlakbij.

Vrijdagochtend eerst weer getraind en in de middag een rondtoer door het oostelijk deel van Jersey gemaakt. Een schitterende route.
Vrijdagavond zijn Guurtje en Ralph aangekomen. In de avond even de verjaardag van Jan gevierd.

Ze genieten nu beiden van een wandeling naar het strand. Jan ligt de hele middag onder de wol.
Morgen zien we wel weer verder.

Ondanks de griep heeft Jan vandaag Frank naar de bowlsbaan gereden om te trainen. Inmiddels druppelen er steeds meer teams binnen.
Jan en Saskia zouden vandaag door het oostelijke deel van Jersey rondtoeren maar daar kwam dus niets van. Saskia werd ook door vermoeidheid overvallen en heeft het rustig aan gedaan, waardoor ze inmiddels weer fit is geworden.Gelukkig geen griep overgenomen.

Gisteravond zijn Frank en Saskia naar "ABBA" geweest. Jan was niet mee want die is plotseling overvallen door een pittige griep.

Vandaag Frank van de luchthaven opgehaald en meteen naar de owlsbaan gereden om alvast te kunnen trainen, He is, evenals gisteren, schitterend weer. Het was even wennen want de baan was redelijk traag, maar de training ging heel goed.Morgen weer een rondtour oer het eiland.

Na een stressvolle vlucht toch nog op tijd aangekomen in Jersey. Meteen de auto opgehaald en naar het hotel gereden.Vliegtuig had op Schiphol een uur vertraging vanwege papierwerk voor een pushbacker wat niet in orde was. En dat terwijl we een hele korte transit hadden in Southampton. Mede dank zij de captain de purser en anderen konden we toch de vlucht naar Jersey halen. De captain van het vliegtuig naar Jersey heeft op ons gewacht.Dat was rennen, we hadden vijf minuten.


De EBU, de Europese bowls Unie, organiseert de 11e Europese kampioenschappen op het Britse eiland Jersey. Het team dat uitgezonen wordt bestaat uit:

Dames pairs: Guurtje Copier en Saskia Schaft.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/internationaal/2017/EK/Guurtje Copierplaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/internationaal/2017/EK/Saskia-Schaft

Heren pairs: Frank de Vries en Ralph de Rooij
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/internationaal/2017/EK/Frank-de-Vriesplaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/internationaal/2017/EK/Ralph de Rooij

Manager: Jan Reinders - Speelschema - Deelnemende landen
de indeling is nog niet bekend gemaakt.

Er wordt dus pairs gespeeld en ook fours.
Het toernooi start op zondag 24 september, de officiŽle trainingsdag is op zaterdag de 23e.

We zullen proberen verslag te doen via de NIOBB website en via deze site.

Almere Bowls Club > Nieuws > EK Jersey - geslaagd toernooi - 7e plaats over all

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.