Shortmattoernooi Herentals, BelgiŽ[update foto's]

Vrijdag 19 mei om 11:00 uur

Redactie

nieuws

Dit weekend werd in Herentals, BelgiŽ een internationaal shortmattoernooi georganiseerd door SMC Herentals. Er waren 32 teams in de pairs ingeschreven en 17 in de fours.
De winnaars en runner up in de poule gaan door naar de hoofdgroep en de verliezers spelen in de Plate.
Van ABC speelden Esther de Groot, Jan Reinders en Saskia Schaft, samen met Oldenzaal speler Erik Kamphuis. Verder speelde er ook nog een damesteam van Oldenzaal mee. Frans Roberts en zoon Robbie waren eveneens van de partij.

Verslag
Het was weer een leuk shortmat weekend in Herentals, BelgiŽ. Zaterdag de pairs en zondag de fours.
In de eerste wedstrijd verloren Jan en Saskia en wonnen Esther en Erik. De tweede wedstrijd speelden Jan en Saskia gelijk en verloren Esther en Erik. De laatste wedstrijd in de poule werd door Esther en Erik gewonnen en daardoor gingen ze als tweede door naar de hoofdgroep.
Jan en Saskia baalden enorm. Ze stonden heel goed te spelen en stonden in het zevende end met 11-1 voor. Toen ging de tegenstander de kortste jack spelen en in tegenstelling tot alle vorige ends, kwam Jan niet bij de jack op de snelle baan. Ze kregen in de laatste drie ends 3, 5 en 4 tegen. De wedstrijd werd alsnog verloren. Ze gingen door naar de plate. Bij winst waren ze wel doorgegaan en hadden dan tegen Esther en Erik moeten spelen.

In de hoofdgroep wonnen Esther en Erik twee wedstrijden. Na verlies van de halve finale moesten ze om de derde en vierde plaats spelen en verloren deze en eindigden daardoor op de vierde plaats.
Jan en Saskia verloren in de Plate ook in de halve finale en gingen ook voor de derde en vierde plaats. De wedstrijd werd gewonnen en daardoor vielen Saskia en Jan in de prijzen en wel de derde plaats.

In de fours speelden Saskia, Esther, Jan en Erik samen. Erik, lead, Jan second, Esther third en Saskia skip. Het ging ontzettend goed in de poule. De eerste twee wedstrijden warden met heel goed spel knap gewonnen van sterke teams. De derde wedstrijd was een partij tegen het team van Frans en Robbie Roberts. ABC had veel moeite met de supersnelle en moeilijke baan. En ondanks het verlies van de laatste wedstrijd in de poule, werden ze toch eerste in de poule. Een knappe prestatie.

De eerste wedstrijd in de knockout ronde moest er op dezelfde moeilijke baan gespeeld worden en dat was echt balen voor het team van ABC. Ook nu weer problemen met de snelle en moeilijke mat. Hert ging dus niet, en als de tegenstander dan ook nog ontzettend sterk staat te spelen, dan wordt het moeilijk en dat wed het ook.

Ook Frans en Robbie verloren hun eerste wedstrijd in de knockoutronde en waren dus ook uitgespeeld.

Het damesteam van Oldenzaal hebben erg genoten van shortmat. Ze speelden voor het eerst een shortmattoernooi. Ze hadden het erg moeilijk, maar zijn toch heel tevreden over hun spel.

Al met al was het weer een geslaagd toernooi en hebben ze weer een geweldig weekend beleefd samen.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/fotos/shortmat-herentals-2017/4eprijs-hoofdgroep-shortmat-herentals-2017

plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/fotos/shortmat-herentals-2017/3e-prijs-plate-shortmat-herentals-2017

Almere Bowls Club > Nieuws > Shortmattoernooi Herentals, BelgiŽ[update foto's]

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.