WIBC - Door een laatste bowl missen Caroline en Saskia de finale

Maandag 10 april om 14:24 uur

Redactie

nieuws

foto's
[laatste verslag staat steeds bovenaan)

Ter afsluiting vandaag nog twee mixpairs wedstrijden. Michel/Saskia tegen Brits Colombia en Maus/Caroline tegen Ierland.

Caroline en Maus begonnen goed met 3-0 en 4-0. Daarna was het Ierland dat scoorde.in het vijfde end stonden de Ieren voor met 4-7. Maus en Caroline maakten er nog 6-7 van, maar in het laatste end kregen ze vier tegen. eindstand eerste set 6-11.
In de tweede set liep het niet meer en was de concentratie weg doordat Ierland na de voorsprong van 0-10 gingen driven in elke end. Ze verloren de tweede set met 2-12.

Michel en Saskia speelden hun eerste set zeer stabiel tot het vierde end en was de stand 3-3. na een 3-5 werd het 5-5 en ze wonnen de eerste set met 6-5.
IIn de tweede set ging het moeizamer. Ook nu na een achterstand werd het in het vierde end 3-3. Na een 4-3 en 4-6 verloren ze met 5-6
In de tiebreak werd het heel spannend. Michel en Saskia wonnen met 1 shot de tiebreak. In ieder geval nog een winstpartij in de mixpars.

Saskia mist op 1 shot de finale en Caroline miste de finale in de tiebreak.

Een beetje teleurgesteld kijken we naar de laatste singlewedstrijd van Michel.
Uiteraard teleurgesteld omdat door minimaleverschillen en onverwachte situaties de finales niet werden gehaald. Mede ook omdat Saskia 5 sets heeft gewonnen, maar die tellen hier niet. Het gaat om de punten, dan de shots en daarna de onderlinge wedstrijd. De sets tellen dus niet mee.

Vandaag worden de laatste wedstrijden in d voorrondes gespeeld.
De eerste wedstrijd van Caroline en Maus is tegen Engeland, Annalise Dunham en Martin Spencer.
Daarna de singles van Saskia tegen Jersey en Michel tegen Wales.In de middag de singles van Maus tegen Engeland, Saskia tegen Ierland en michel tegen Jersey.
Om half zes dan nog Saskia/Michel teen Britisch Colombia en Caoline/Maus tegen Ierland.

In de tweede set ging het beter met Michel. Lag regelmatig op de jack, maar Wales kwam er steeds weer bij. Hij kwam nog met 2-3 voor te staan maar daarn was het weer de man van Walesdie scoorede. Michel verloor met 7-4. Ondanks verlies toch tevreden over de tweede set.

in de laatste wedstrijden speelden Saskia, Caroline en Maus.
De wedstrijd van Maus was tegen Engeland en na een achterstand kwam Maus terug naar 4-4. Maus speelde goed en kon goed meekomen. Via een 4-6 werd het een 4-7 voor Rengelnd in de eerste set.
In de tweede set ging het iets moeizamer en ondanks goed spel van Maus verloor hij met 4-10.

Caroline had Wales als tegenstander. Na twee ends stond ze 0-7 achter. Maartoen pakte Caroline heel goed de draad weer op en scoorde elke end. Ze won de eerste set met 9-7, een geweldige prestatie na de 0-7 achterstand.
In de tweede set was het ontzettend spannend. In het vierde end stond ze met 2-6 achter en wist toch nog terug te komen tot 6-6. Het laatste end verloor ze en moest een tie-break spelen.
In de tiebreak verloor ze met twee shots helaas en daardoor ook de finale. Maar vele complimenten voor Caroline die een hele sterke wedstrijd speelde.

Saskia moest haar laatste wedstrijd tegen Ierland en bij winst en verlies van Jersey akn ze doorgaan naar de finale.
In de eerste set bouwde Saskia meteen een voorsprong op en bleef scoren. Ze won de set met 3-6.
(Amy Stanton tegen jersey won ook de eerste set.)
In de tweede set ging het nog beter en ook nu was Saskia vanaf het begin de betere en scoorde bijna elk end en won met 2-7. (In het laatste end toen Saskia op de jack lag speelde Ierland drie verdwaalde bowls en haar laatste ging op de jack en die bowl kostte Saskia de finale.)
(Met meetwerk won Jersey op milimeters de tweede set van Engeland en dwong een tiebreak af. Ondanks dat Engeland er goed voor stond won Jersey toch de wedstrijd helaas.


Saskia moest tegen de jonge dame uit Jersey. Het werd een spannende eerste set die gelijk op ging. in het zesde end wist Saskia drie te scoren waardoor ze op een 2-6 voorsprong kwam. Ze won de eerste set met 4-6.
In de tweede set was het nog spannender. Veel close heads en het ging p en neer. de eindstand in de tweede set werd 4-5 voor Saskia en zo pakte ze de winst.

Vanaf het begin staan Maus en Caroline erg goed te spelen. In het vierde end staat het 7-1 voor Caroline en Maus, warvan Maus met veel succes in drie ends met extra gewicht speelde en tot twee keer toe drie shots daarmee scoorde door de jack mee te nemen. Na 8-1 ging het volledig fout. De Engelsen scoorden in de laatste twee ends 4 shots waardoor ze de eerste set met 8-9 wonnen. Een flinke domper voor Caroline en Maus.
In de tweede set kwamen Maus en Caroline nog wel op 3-2, maar dan was het Engeland die bleef scoren. De eindstand werd 3-11.


In de laatste pairswedstrijd van Michel en Saskia zat het er niet in helaas. Schotlans stond heel sterk te pelen en vooral in de eerste set lukte het niet bij Nederland. Ze verloren de eerste set met 2-11 en we moesten echt even een peptalk houden. In de tweede set ging het wel iets beter, maar na een 2-2, 2-5, 3-5, 3-8 en 4-8 wer het 5-8 voor Schotland.

Inde derde ronde speelden Caroline en Maus in de singles.
Maus moest tegen Martin Williamson van Schotland. In de eerste set kwm maus er niet aan te pas. De schot bleef scoren en Maus kon twee ends een punt pakken. Hij deed het niet slecht, maar de schot was erg sterk aan het spelen. In de tweede set ging het veel beter. Na een 0-4 achterstand kwam Maus terug tot 5-6 in het voorlaatste end. Hij had twee shots nodig om een tiebreak te forceren.Dat lukte helaas niet. Maar de complimente hoe hij terug kwam in de tweede set.

Caroline moest opboxen tegen de sterke Claire Johnson van Schotland de zeer ervaren rot van de schotten had het moeilijk tegen Caroline, die een geweldige wedstrijd speelde. In de eerste set bouwde Caroline de voorsprog steeds verder uit en na de 4-1 in het vierde end werd het 4-3 en 5-3. In het laatste end scoorde ze ook weer en zo pakte ze de eerste set met 6-3.

In de tweede set werd het ontzettend spannend. Ze had voldoende aan een gelijkspel. De spanning is te zien in de uitslagen van de ends, namelijk: 2-0, 2-2, 3-2, 3-5, 5-5, 5-6 en met de laatste bowls van Caroline scoorde ze 6-6. Een schitterende en verdiende overwinning.
Claire speelde sterk, maar Caroline stond ook erg sterk te spelen.

Wat een spannende afsluiting van de tweede ronde.
Na de mooie winst van Maus in de eerste set ging het in de tweede set erg moeizaam. Na een 2-0 voorsprong scoorde de Welshman elk end en won de tweede set met 12-3. In de tiebreak lag Maus op de jack en leek deze te winnen. Maar met een schitterende bal wist Wales toch op de bowl van Maus te plaatsen met zijn laatste bowl. Eeg jammer maar wel trots voor het getoonde spel en het halen van de tiebreak.

Met Saskia ging het in de tweede set ook minder met ongelofelijke ends van Amy Stanton. Bij de stand van 1-2 voor Amy, waarbij Saskia schitterend met twee lag in een close head, speelde Engeland een harde bowl en speelde precies de bowls van Saskia weg. En dergelijke situaties waren er in een paar ends. Daar is ze heel erg goed in. In de tiebreak legde Saskia haar eerste bowl op de jack en meteen wist Amy weer shot te liggen. Ondanks sterke ballen in een close end, lukte het Saskia niet om te scoren. Helaas, de tweede tiebreak verlies van deze ronde en de derde van vandaag.

Na de voor Michel dramatische eerste set ging hij er voor in de tweede set. Nu ging het stukken beter en kwam vaak shot te liggen. Maar dan komt toch weer de schot er bij. Maar shappoo voor de tweede set van Michel ondanks zijn verlies. De eindstand werd 4-7 voor Schotland.

In de derde ronde drie singlewedstrijden tegelijkertijd. Sasia tegen Amy Stanton van Engeland, Michel tegen Schotland en Maus tegen Wales.
Michel had vanaf begin grote problemen met zijn lengte. Daarnaast swingde zijn bowl ineens naar buiten, maar als hij iets breder speelde ging de bowl rechtdoor. Wanneer hij wel bij de jack lag, kwam de schot r weer bij. Een frustrerende eerste set dat eindigde in een 2-18 voor de Schot.

Maus stond geweldig goed te spelen tegen Wales,Vanaf het begin stond hij op een voorsprong en in het laatste end stond het 6-1 voor Maus waarna de Welshman nog 4 scoorde, eindstand eerste set 6-5 voor Maus.

Saskia kwam langzaam op gang. Na een 3-1 achterstand in het derde end stond het 4-3 voor Saskia in het vierde end. In het laatste end was het 7-4 en ook in deze partij scoorde de tegenstandster en wel met drie. Saskia won over de hele eerste set genomen met sterk spel de eerste set.

In de tweede ronde moest Caroline aantreden tegen Engeland. In het derde end stond ze met 1-3 achter. Daarna kwam ze heel sterk terug en via een 4-4, 4-6 werd het 4-7 voor Caroline in de eerste set. Caroline speelde heel goed en pakte terecht de eerste set.
In de tweede set begon Caroline weer sterk. Ze liep uit naar 4-2 in het vierde end. na een 4-3 in het vijfde end kwam ze in het zesde end niet bij de jackj. Vier bowls te kort. Dunham scoorde vier en was de stand 7-4. Ondanks een mooie head in het laatste end wist Engeland toch weer te scoren. Eindstand tweede set 7-4 voor Engeland.
In de tiebreak legde de Engelse meteen haar owl op de jack. Caroline kwam r helaas niet meer bij en verloor de tiebreak.


Vandaag zijn de wedstrijden begonnen. Om 9.30 uur begonnen de teams aan hun pairs wedstrijd. Caroline en Maus moesten tegen Wales spelen. Na een achterstand van 1-4 kwamen ze goed terug. Via 4-4 werd het 4-6, 5-6 en de eerste set werd met de stand van 6-6 een gelijkspel, door een hele mooie laatste bal van Maus.
In de tweede set kwam de jonge man van Wales steeds sterker in zijn spel en legde eke bowl op de jack. Maus en Caroline kregen het in de tweede set heel moeilijk ondanks erg goed spel. Wales pakte de tweede set met 9-3. Ondanks de 9-3 stonden Maus en Caroline heel goed te spelen.

Michel en Saskia moesten tegen Engeland met Katharine Rednall, winnares in de World Bowls Tour in het team. Na een 3-1 kwamen ze terug naar een 3-3. Daarna liep Engeland uit naar een 6-3 winst in de eerste set.
Saskia en Michel lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. Ze begonnen erg sterk in de tweede set en bouwden een voorsprong op van 5-1 in het vijfde end.
In het voorlaatste end scoorde Engeland 2 en werd het 5-3. In het laatste end kwam Michel er net niet bij en lag Engeland met 4 shots. Saskia moest haar laatste bowl spelen en deed dat met een schitterende drive waardoor ze 1 scoorden. Eindstand tweede set 6-3 voor Nederland.
Dat betekende een tiebreak met 1 end. Ze lagen 1 down en ook nu weer moest Saskia een drive spelen om de shotbowl weg te spelen. Helaas lukte deze en verliren ze de tie=break.

Vandaag is het practice day in de indoor bowls stadium in Swansea. Een mooi hal met 6 rinks. De rinks hebben allemaal een enorme swing, dus de Henselite Dreamline doen het hier goed.
In de afgelopen dagen hebben we kunnen trainen zonder Michel. ook vanochtend konden we nog trainen omdat er rinks vrij waren. Vanaf vanmiddag zijn Michel en zijn vrouw ook aangekomen en kan er volop door de complete teams worden getraind.

Vanaf morgen gaan we er tegen aan.

plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/WIBC-2017/teams-1


Almere Bowls Club > Nieuws > WIBC - Door een laatste bowl missen Caroline en Saskia de finale

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.