WIBC, Wales

Vrijdag 7 april om 23:12 uur

Redactie

nieuws

Os eerste verslag van de reis naar Wales.Afgelopen maandag zijn we vertrokken met de auto naar Zuid-Engeland. Het toernooi begint dinsdag en we hebben een week vooraf een rondreis door Zuid-Engeland gepland. Via de boot naar Dover en vervolgens de route langs de kust gereden. Meteen de eerste dag was het heerlijk zonnig weer. Na de eerste overnachting richting Southampton regende het een beetje, maar vrij snel klaarde het op en vanaf dat moment hebben we schitterend zonnig weer. De tweede overnachting was in Lyndhurst. Het was steeds moeilijk om een B&B te vinden waar nog een kamer te huur was. Wat we vooraf niet wisten is dat het op dit moment schoolvakantie is, Dat betekent naast volgeboekte B&B ook extra hoge prijzen. Tachtig pond voor een kamer is normaal hier in deze tijd. Woensdagochtend pakten we de boot naar het schitterende eiland Wight. Jan was er ooit geweest in 1976/1977 en het lijkt alsof de tijd daar heeft stilgestaan, behalve de prijzen en de toeristische trekpleisters. Op donderdag vertrokken we weer met de boot naar het vaste land. Door het binnenland reisden we naar Ilchester voor de overnachting. Vrijdagochtend een bezoek gebracht aan Glastonbury, naar de Abbey waar ook de geschiedneis van Koning Arthur een grote rol speelt. Een mooie dorp met veel bijzonder kleine winkeltjes. Van daaruit dwars door het binnenland naar het noorden richting Wales gereden. Na een uur op de Motorway kwamen we een dag eerder dan gepland in Swansea aan.We konden dus al in het hotel dat door de organisatie is afgehuurd.

We zijn meteen wezen kijken naar de indoor bowls stadium. Een mooie hal met 9 rinks. Kennis gemaakt met John, de chairman van de club en met David van het WIBC, We werden uitgenodigd in de avond bij de presentatie van alle prijswinnaars van het afgelopen jaar van de club. Dat zijn er heel wat. Winnaars van elke dag, ochtend, middag en avondsessies en ook nog in alle disciplines etc. We mochten een hapje mee eten. Morgen kunnen we vanaf 12.00 trainen en daarna krijgen we een rondtour van John, samen met de canadezen.
Morgenmiddag komen Maus en Caroline ook aan. Zondag weer training en maandag komen Michel en zijn vrouw. Maandag is de officiŽle trainingsdag. Dinsdag beginnen de wedstrijden.

De groeten van Jan en Saskia

Almere Bowls Club > Nieuws > WIBC, Wales

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.