Wat een apotheose tegen NamibiŽ

Woensdag 7 december om 20:00 uur

Redactie

nieuws

Vandaag nog drie wedstrijden.De dames zijn goed gehumeurd uit de nacht gekomen na hun teleurstelling van gisteren. De eerste tegenstander is Singapore, de tweede is NamibiŽ en als laatste IsraŽl.

Saskia en Guurtje tegen Singapore
Ik (Jan) had vandaag beter uit kunnen slapen, deze wedstrijd was bijzonder slecht en niet om aan te zien. In de eerste acht ends lag Saskia kort op de jack, maar kwam de skip van Singapore er steeds met 1 bowl bij en het lukte Guurtje niet om redelijk bij de jack te komen. In het vijfde end was de stand 1-5 tegen, ondanks dat de lead van Singapore de bowls ver van de jack speelde. In het zesde end miste de skip de drives en scoorde Nederland 5. Bij de stand van 6-5 voor de dames ging het daarna gelijk op.Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Saskia steeds meer problemen om bij de jack te komen. Nu speelde Saskia slecht en kwam Guurtje beter in haar spel. In het elfde end stond Nederland op een 7-9 achterstand. Ze wisten daarna vier te scoren doordat wederom de tegenstander probeerde een drive te spelen dat weer mislukte.
Via een 12-9, 12-10,13-10 werd het in het zestiende end 17-10 door weer vier te scoren. Uiteindelijk werd het toch nog 17-12 voor onze dames.
Over de hele wedstrijd genomen was het een bijzonder slechte wedstrijd van beide dames met enkele goede cruciale momenten. De scores van 5,4 en nog eens 4 hebben een verlies voorkomen

Saskia en Guurtje teen NamibiŽ
Na de wedstrijd tegen Singapore was vanaf het begin van deze wedstrijd te zien dat Saskia en Guurtje getergd waren om er een goede wedstrijd van te maken.
Na een 0-1 en 0-2 werd het 3-2 in het derde end. Na de 5-2 voorsprong in het vijfde end scoorde NamibiŽ regelmatig. Ze liepen uit naar 5-11 in het tiende end. Toen kwamen de dames weer sterk terug tot 11-12 in het veertiende end. Vervolgens wist NamibiŽ helaas twee ends twee te scoren waardoor de stand 11-16 werd voor NamibiŽ met nog twee ends te spelen. Je zag de moed zakken, maar beiden bleven goed geconcentreerd spelen.
Wat absoluut niet in de verwachting lag gebeurde: Saskia en Guurtje scoorden een volle bak, zes punten dus en kwamen in het zeventiende end met 17-16 voor te staan.
De spanning was te snijden met een bowl 5 cm. voor de jack. We lagen ook tweede en derde. Met haar derde bowl speelde NamibiŽ de shotbowl weg, maar de jack bleef liggen. Beide teams hadden een achterbal links en rechts van de respot. Het lukte niet om bij de achterbowl van NamibiŽ een bal bij te plaatsen. Nu was het afwachten of de drive van NamibiŽ zou lukken en zo ja, wat de jack zou gaan doen. We konden opgelucht ademhalen want ze miste de jack en de dames wonnen met 19-16 de wedstrijd.

Een ongelofelijke apotheose van deze wedstrijd die in het voordeel van Nederland werd beslist. Ze waren de hele wedstrijd heel goed en geconcentreerd aan het spelen met als resultaat een geweldige en verdiende overwinning.

De voorspelling van Jan vanochtend dat ze minimaal twee wedstrijden gaan winnen vandaag kwam uit. Nu op naar de laatste wedstrijd tegen IsraŽl.

Saskia en Guurtje tegen IsraŽl
Een vooraf moeilijk ingeschatte wedstrijd tegen IsraŽl. En dat werd het ook. Nederland lag, op een 2-2 in het vierde end na, de hele wedstrijd op een achterstand.
Wle kwamen ze even terug tot 7-9 in het dertiende end, maar daarna was het weer IsraŽl dat verder uitliep. Via 7-10, 7-12, 7-13 en 8-13 werd het uiteindelijk 8-15 voor IsraŽl. Helaas, maar we zijn tevreden met de twee winstpartijen van vandaag. Enkele keren zat het tegen en af en toe kwam IsraŽl goed weg. Maar ondanks de nederlaag hebben Saskia en Guurtje wel heel goed gespeeld.

Saskia en Guurtje zijn geŽindigd op de 8e plaats in de poule. Mooie hoogtepunten waren naast de winstpartijen tegen Singapore en Canada, de verloren wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland en de gewonnen wedstrijd tegen NamibiŽ.

Morgen vrijdag en zaterdag de play-offs en halve finales en zondag de finales.
Wij gaan morgen naar de hondenrace in Addington. Kijken of we daarna met retirement kunnen.

.

Almere Bowls Club > Nieuws > Wat een apotheose tegen NamibiŽ

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.