Ondanks nipt verlies toch geweldige wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland

Dinsdag 6 december om 20:11 uur

Redactie

nieuws

Vandaag weer drie wedstrijden op het programma. Allereerst Cyprus, vervolgens Nieuw-Zeeland en als laatste tegen de Filipijnen.

Saskia en Guurtje tegen Cyprus
De dames hebben een heel moeilijke start. Ondanks dat de eerste bowls op de jack liggen komt Cyprus er steeds weer bij.
Naar de voorkant s het steeds een close head van alle bowls, naar de achterkant hebben onze dames heel veel moeite om er bij te komen.
De greens bij bowlingclub Papanui zijn heel snel. Als je denkt dat de bowl op de jack eindigt blijft het maar doorrollen. De snelheid van de banen ligt op 18/19. Het komt dus neer op precies het juiste gewicht. Na 5 ends is de stand 1-7 voor Cyprus.
In het achtste end aan de moeilijke kant scoorden de dames 5 shots en komen daarmee op een voorsprong van 8-7. Na 10-7 is de stand in het tiende end 10-9.
Na 10-10 werd het 10-12. Eerst lag Saskia shot en verplaatste daarna de jack waardoor Cyprus lag en vervolgens stootte Guurtje nog en bowl van Cyprus er bij. Dikke pech dus in het twaalfde end.
Dertiende end 10-14.In het veertiende end lagen de dames met drie en met de laatste bowl van Guurtje maakte ze er vijf van waardoor de stand 15-14 voor Nederland werd.De stad is weer gelljk, 15-15 in het vijftiende end. Zestiende end 15-17
In het zeventiende end lag Cyprus en Nederland lag second en third. Helaas mislukte nipt drie pogingen van Guurtje om op de bowl van Cyprus te spelen. De stand is nu 15-18.
Helaas ging met twee shots tegen in het laatste end, de wedstrijd verloren. Na de 7-0 achterstad kwamen de dames sterk terug maar helaas is het niet gelukt.

Saskia en Guurtje tegen Nieuw-Zeeland
Na de 1-0 in het eerste end was het Nieuw-Zeeland dat bleef scoren ondanks dat de eerste bowl(s) van Nederland steeds op de jack lagen. In het vijfde end was het 2-6 voor Nieuw-Zeeland.
In het zesde end lag eerst Saskia met twee, vervolgens Nieuw-Zeeland met drie en toen speelde Guurtje een mooie drive en we lagen 1 shot. Toen Kwam Jo Edwards weer met een schitterende drive op de jack die in de ditch belandde en we lagen drie down. Stand 2-9.Via 3-9, 3-10, 4-10 en 5-10 werd het in het elfde end 5-13.Na 5-16 scoorde Nederland weer via 6-16 naar een 7-16 in het veertiende end.
Nadat we twee down lagen in een close head scoorde Guurtje met een mooie drive 2 shots, stand 9-16. In het zestiende end lagen Saskia en Guurtje met twee en toen speelde Jo Edwards een drive die niet deed wat ze wou, waardoor Nederland met vier shots scoorde en de stand op 13-16 kwam.
Weer twee schitterende eerste bowls op de jack van Saskia, waarbij ze met de tweede de jack iets meenam. Dat bleven de shot bowls en zo staat de stand 15-16 in het zevende end.
Dat werd een spannende laatste end. Ook nu lag Saskia weer shot, maar zoals zo vaak kwam Nieuw-Zeeland er steeds weer bij met een bowl die anders omviel dan verwacht waardoor deze bowl dusdanig lag dat zonder te meten niet bepaald kon worden wie shot lag.
Jo Edwards wilde een bowl op hun bal plaatsen zodt zeker ws dat ze zouden liggen, maar dat mislukte. Haar bowl was te hard en toen moet er worden gemeten. Volgens de scheidsrechter was het de bowl van Nieuw-Zeeland dat shot lag. Dat betekende 15-17 voor Nieuw-Zeeland.

Geweldig om te zien hoe onze dames terug kwamen na een 4-10 achterstand. Ook geweldig was te zien hoe tot het twaalfde end, ondanks dat Saskia vaak (12 van de 18 ends) met 1 of 2 shots in close Heads lag, met grote precisie weer een shot draw kan plaatsen of met een drive toch weer kan scoren. De stabiliteit om alle drie bowls met precisie te plaatsen is van topklasse.
Ondanks dat wisten dus de dames toch terug te komen van een 3-10 en 5-16. Ook winst zat er echt in, het scheelde een haar voor een gelijkspel en en bowl voor de winst.

Saskia en Guurtje tegen Filipijnen
Ook nu weer een zware wedstrijd. De Filipijnen stonden op de derde plaats en hebben hun tweede wedstrijd van vandaag met 34-5 gewonnen van NamibiŽ.
Na de 2-0 voorsprong scoorden de Filipijnse schonen heel goed en liepen uit naar een 3-10 stand in het zevende end. Saskia en Guurtje komen steeds iets te kort omdat de Filipijnse dames heel goed stonden te spelen met mooie draws. We liepen steeds achter de feiten aan.
In het elfde end was de stand 3-15.Daarna scoorden de dames vervolgens in drie ends tot 8-20 in het zestiende end. Via 8-22 werd de eindstand 8-23 voor de Filipijnen.

Het lukte helaas niet zo in deze wedstrijd, het zat er gewoon niet in. Steeds als Nederland goed shot lag kwamen ze er weer mooi bij en het lukte vaak net niet. Morgen weer een dag met drie wedstrijden.
Singapore, NamibiŽ en IsraŽl.

Almere Bowls Club > Nieuws > Ondanks nipt verlies toch geweldige wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.