Winst tegen Canada in zeer spannende wedstrijd

Maandag 5 december om 23:03 uur

Redactie

nieuws

Het wordt een zware start vandaag. De eerste wedstrijd tegen Engeland, de tweede tegen AustraliŽ en de derde is tegen Canada.

Saskia en Guurtje tegen Engeland
Een moeilijke start van de wedstrijd. Beiden hadden moeite met het gewicht. De lead van Engeland had een sterke start en wist de jack vaak te vinden.
In het vierde end werd het 1-4 nadat Engeland die met twee lag, de jack verplaatste en Guurtje met een mooi draw scoorde. Daarna liep Engeland uit naar een 1-12 voorsprong.
Gedurende de hele wedstrijd bleven Saskia en Guurtje problemen hebben met het gewicht. In het laatste end lagen de dames met vijf en wist Ellen Falkner weer de jack in de ditch te plaatsen. Guurtje wist g shot te scoren maar Ellen Falkner scoorde met haar laatste bowl.
Maar het laatste end gaf ze weer spirit voor de tweede wedstrijd tegen de toppers AustraliŽ.

Saskia en Guurtje tegen AustraliŽ
AustraiŽ wn hun eerste wedstrijd met 37-8 tegen Singapore. Saskia en Guurtje wisten dus wat un te wachten stond. Na het eerst end met 1-0 voor te hebben gestaan scoorde AustraliŽ tot het zesde end en was de stand 3-8. In het , zevende end maakte Murphy een drive en verplaatste de jack twee meter naar rechts waar twee bowls van Nedekand lagen. Guurtje speelde er nog ťťn bij en ze scoorden drie.
Daarna was het weer AustraliŽ, ze liepen verder uit naar 6-14. In het elfde end lag Nederland gevaarlijk naast elkaar in de head en Murphy speelde weer eens een drive. Ze speelde haar eigen bowl weg en de dames lagen met vijf met nog ťťn bowl van Guurtje te spelen. Helaas was die te breed om er een volle bak van te maken, maar toch werd het 11-14. Een mooie tussenstand van de dames.
Toen was het weer de beurt aan AustraliŽ die via 11-21, 12-21, 12-24 en 12-26 de uitstand bepaalde op 12-27.
Een grote uitslag, maar we kunnen vststellen dt de dames in deze wedstrijd beter speelden dan in de eerste wedstrijd. de tegenstander was een klasse beter dan hun eerste tegenstander Engeland.

Saskia en Guurtje tegen Canada
De laatste wedstrijd van de dames pairs was tegen Canada, die met grote cijfers eerder op de dag had gewonnen.
Na een kleine voorsprong in het derde end van 3-1, scoorde Canada 5. Dat was een flinke tegenvaller. Na de 3-6 liep Canada flink uit naar een 6-14 in het achtste end. Maar Saskia en Guurtje wisten de draad weer op te pakken en kwamen sterk terug tot 12-14 in het dertiende end. Toen scoorden drie en stonden ze weer voor met 15-14. Helaas kregen ze meteen weer drie tegen en de stand was weer gekeerd in een 15-17 achterstand.
Na een 16-17 stand in het zestiende end scoorden de dames weer drie waardoor ze het laatste end in gingen met een stand van 19-17. In het laatste end lag Canada met twee en nog vier bowls te gaan. De lead van Canada nam de jack mee waardoor ze niet meer met twee lagen maar met ťťn shot. Nederland probeerde tactisch te verdedigen, maar dat viel niet mee. Vanaf nu was het duimen voor een goede afloop want Canada had nog twee kansen om de wedstrijd te pakken. Gelukkig lukte het Canada niet om de Nederlandse bowl weg te halen en daardoor wonnen de dames in een zinderende laatste end de wedstrijd met 19-18.
Een mooie opsteker voor morgen. De dames speelden een goede wedstrijd en kwamen in de wedstrijd na een behoorlijke achterstand geweldig terug.

Almere Bowls Club > Nieuws > Winst tegen Canada in zeer spannende wedstrijd

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.