Presentatie-extra training-Christchurch-finales-Lord of the Rings

Zaterdag 3 december om 02:31 uur

Redactie

nieuws

Gisteravond zijn we naar de presentation avond geweest die ze speciaal hadden georganiseerd. Voorheen gebeurde dat tijdens het afscheid farewell. Nu dus apart ingepland bij bowlingclub Papaniu.
Uiteraard weer de nodige speeches en mooie woorden voor alle organisatoren en vrijwilligers. Ook namens de NIOBB is een dankwoord uitgesproken en een klein presentje overhandigd.

Vandaag een rustige dag voor ons. Het is weer zonnig en warm en nauwelijks wind.We hebben kunnen regelen dat we vanochtend konden trainen op de green van bowlingclub Belfast. Een mooie green van een club met maar 60 leden. r is secifiek getraind op een lange jack met een korte mat. Afglopen week tijdens de trainingen en de wedstrijden bleek dat dit nodig was. Een korte jack op deze snelle banen vraagt om extra training. We zien dat de spelers van Nieuw-Zeeland en AustaliŽ hier veel minder problemen mee hebben. Hun precisie op korte jacks op snelle banen is erg goed.

Daarna nog even de laatste ends gezien van de finale dames fours AustraliŽ tegen Engeland. Het werd niet echt een finale, de uitslag was 23-8 voor AustraliŽ.

Na de lunch hebben we gekeken naar de finale heren triples tussen AustraliŽ en Engeland. Met 6 camera's worden de finales hier en in AustraliŽ live uitgezonden.Deze finale is wel echt spannend Na een 12-10 voorsprong voor Engeland in het achttiende end laatste ends. scoorde AustraiŽ twee en stond het weer gelijk. Dat betekende een extra 19e end. Daarin wist Engeland de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een mooie overwinning dus voor Engeland.

Na de finales zijn we naar het centrum van Christchurch gegaan waar de dames een dagexcursie naar de Lord of the Rings hebben geboekt voor Maandag, de rustdag van het toernooi.
Jan gaat dan Namens de NIOBB naar de meeting van World Bowls in het airport hotel.

Het is werkelijk a shame dat de situatie in Christchurch centrum nog steeds zo is na de aardbeving. Nog steeds veel winkel eigenaren die in een container zitten. Ook de kerk staat er nog hetzelfde bij. Er wordt nog steeds gediscussieerd wat er mee moet gebeuren. Veel mensen hebben nog steeds geen woning of kunnen nog steeds niet terugkeren en zitten veel in een caravan buiten Christchurch. Bekijk HIER de foto's.

.
.

Almere Bowls Club > Nieuws > Presentatie-extra training-Christchurch-finales-Lord of the Rings

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.