Geen play-offs,wel een gedeelde 4e plaats in de sectie.

Woensdag 30 november om 23:17 uur

Redactie

nieuws

Vandaag de laatste wedstrijden in de sectie. En een hele zware. Ze moet vandaag tegen Cyprus, AustraliŽ en Nieuw-Zeeland, die bovenaan staan met heel veel shots. Het wordt dus moeilijk om bij de eerste drie te eindigen.

Saskia tegen Nieuw-Zeeland - foto's van Saskia tegen Nieuw-Zeeland
Voor een volle tribune en tv-opnames moest Saskia spelen tegen Jo Edwards van Nieuw-Zeeland, die bovenaan in de sectie stond. In het eerste end liet Saskia meteen zien dat Jo de overwinning niet zo makkelijk krijgt. Ze lag meteen met twee op de jack en begon dus met 2-0.
Daarna ging het gelijk op en in het negende end was de stand weer gelijk, 6-6. Toen lag Saskia 2 down en scoorde ze met een schitterende draw waarbij ze de jack iets meenam voor 4 shots. Vanaf de voorsprong van 10-6 kwam Jo Edwards sterk terug naar een 13-13 in het zestiende end. Daarna was het Saskia weer die scoorde via 15-13 werd het 16-13.Op dat moment lag Saskia met vier shots op de jack.Na lang twijfelen speelde Jo Edwards een schitterende draw waarmee ze scoorde. In plaats van 20-13 werd het 16-14. dat was even slikken. In het 20e end werd het weer gelijk, 16-16. Maar Saskia kon haar rust goed bewaren en scoorde 17-16 en 18-16.
Onder de ogen en applaus van het publiek legde Saskia wederom drie shots op de jack, echter wel naast elkaar, eenvoudig voor een drive. Echter Jo miste nu haar drive.Vervolgens plaatste Saskia haar vierde bowl er nog eens naast en lag ze dus met vier op een rij.
Een geweldige drive van Jo Edwards speelde de jack in de ditch maar wel uit. De jack werd op de respot (T-stuk) geplaatst en daarmee pakte Saskia drie punten en dus de wedstrijd.

Wat een geweldige en enerverende wedstrijd was dit van Saskia. Een wedstrijd van topniveau. En dat heeft ze geweten ook na alle mooie complimenten en felicitaties.

Wat ook bijzonder was dat de tv opnames werden gemaakt ter ere van de vijfhonderste internationale wedstrijd van Jo Edwards, uitgerekend tegen Saskia.

Ondanks deze overwinning blijft ze op de vierde plaats staan vanwege de vele shots van AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Ook Canada won weer met grote cijfers. Echter vanmiddag moeten AustraliŽ en Nieuw-Zeeland nog tegen elkaar. Als Saskia tegen AustraliŽ wint en tegen Cyprus, heeft ze nog kans om bij de eerste drie te eindigen.

Saskia tegen Cyprus
Na een 0-2 en 2-2 pakte Saskia de draad goed op en speelde heel stabiel. In het veertiende end was de stand 18-9 voor Saskia en dat leek goed voor haar shotsaldo.
Daarna kwam Cyprus steeds weer terug. In het zestiende end bij de stand van 18-11 leek Saskia het af te maken door op de bowl van Cyprus te spelen, echter ze miste op een paar millimeters. Vervolgens werd de spanning heel erg groot want Saskia had er meer moeite mee en Cyprus kwam steeds verder terug door met haar laatste bowl te scoren. In het negentiende end was de stand 18-16. Na een stand van 20-16 en 20-17 won ze opgelucht haar wedstrijd met 21-17.

In de wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en AustraliŽ leek het erg goed te gaan voor Saskia als AustraliŽ zou winnen. De stand was 20-17 voor AustraliŽ toen Nieuw-Zeeland drie scoorde. Op de stand van 20-20 pakte Nieuw-Zeeland de winst. Erg jammer voor Saskia want dat zou wel eens een plaats in de top drie kunnen kosten. Ze zal nu moeten winnen van AustraliŽ.

Saskia tegen AustraliŽ
Wat een begin van haar wedstrijd tegen AustraliŽ. Ze stond ontzettend goed te spelen en ze stond in het twaalfde end met 11-9 voor. Vanaf dat moment speelde Karin Murphy kortere ends en daarmee scoorde ze steeds en lukte het Saskia niet om het heft weer in handen te nemen. Karin liep elk end uit en won de wedstrijd met 12-21.

Ze is in de sectie op een gedeelde vierde plaats geŽindigd, samen met Wales.
Een mooi resultaat met 6 gewonnen wedstrijden.

Naast de geweldige complimenten over haar spel in het toernooi was er toch wel een heel bijzondere: namelijk dat Karin Murphy en haar coach vroegen of Saskia niet een aantal maanden naar AustraliŽ kan komen voor training en het spelen van toernooien tegen de topspelers. Volgens de coach is ze tactisch heel goed en kan ze door extra technisch training nog veel beter worden. Hier werden we natuurlijk even stil van.

Morgen de play-offs en overmorgen de finales. We zijn erg moe van de afgelopen inspannende dagen. Drie wedstrijden op ťťn dag is werkelijk heel zwaar, met name als je gemiddeld 22 ends moet spelen. We gaan nu lekker onderuit om het te vieren. Play-offs en finales kijken en op naar de pairs wedstrijden volgende week.

Almere Bowls Club > Nieuws > Geen play-offs,wel een gedeelde 4e plaats in de sectie.

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.