Saskia verliest koppositie na wedstrjd tegen Canada

Dinsdag 29 november om 22:03 uur

Redactie

nieuws

Na de eerste succesvolle dag vandaag weer drie wedstrijden. Kenia, Guernsey en Canada zijn de tegenstanders. Canada heeft alles nog gewonnen en staat bovenaan.

Saskia tegen Kenia
Na de overwinning van Kenia tegen AustraliŽ waren we voorbereid op een pittige wedstrijd. In de trial ends wist Saskia de jack goed te vinden terwijl Kenia alle bowls in de ditch speelde.
Echter Saskia had een moeilijke start, In tegenstelling tot de trial ends kwam ze er niet bij en Kenia wist heel goed te plaatsen.
Keni Yua liep uit naar 1-4 in het vierde end, maar Saskia wist goed terug te komen door drie te scoren waardoor het 4-4 werd. Vervolgens bouwde Saskia een voorsprong op en gaf die niet meer uit handen. In het veertiende end was de stand 18-10 en ze scoorde drie waardoor ze de overwinning in de pocket had.

Saskia tegen Guernsey
Aanvankelijk bleef het een gelijk opgaande strijd doordat Guernsey diverse keren ťťn van de veel te korte bowls opstootte waardoor ze weer scoorde. Ondanks dat Saskia vaak met meerdere bowls lag. Na de stand van 7-7 in het tiende end scoorde Saskia en iep ze uit naar een 16-7 voorsprong in het veertiende end. vanaf dat moment lukte het Guernsey steeds om te scoren en ze kwam terug tot 16-12. Toen scoorde Saskia vier en in het 21e end was het bekeken. Eindstand 21-12.
Ze staat nu wel hoog, maar ze moet nog tegen de drie toppers, Canada, AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Dat wordt dus heel moeiijk om in de top te blijven.
Na de tweede ronde staat Saskia nummer 1 in de sectie.

Saskia tegen Canada
Voorafgaand aan deze wedstrijd stond Saskia nummer 1 in de sectie, nadat Canada haar wedstrijd verloor tegen AustraliŽ met 1 shot..
Zoals verwacht werd het een spannende en moeilijke wedstrijd tegen de Canadese Kelly, die vanaf de start elke eerste bowl op de jack plaatste. Saskia zat er wel steeds bij, maar kwam niet tot scoren. In het achtste end stond Saskia met 1-8 achter. Daarna gooide Saskia er nog een extra schepje bovenop en ging heel voortvarend met heel goed spel naar een 9 - 9 in het twaalfde end. We zaten echt naar een topwedstrijd te kijken Ondanks dat Saskia vaak heel goed lag wist Canada er steeds weer bij te komen, tot frustratie aan toe. Na de 9-9 wist Saskia nog twee keer te scoren, ondanks dat ze vaak met twee of drie shots lag. In het 22e end won de Canadese met 11-21. Een vertekend uitslag gezien de wedstrijd van beide dames. Ze ontving veel lof voor haar spel. Ze staat voorlopig op een vierde plaats in de sectie.

Morgen nog drie wedstrijden waaronder AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Al wordt er van ťťn van deze landen gewonnen, dan nog wordt het heel moeilijk want ze hebben in hun laatste wedstrijden heel veel shots gescoord met uitslagen van 21-3 en 21-1.

Almere Bowls Club > Nieuws > Saskia verliest koppositie na wedstrjd tegen Canada

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.