Twee mooie winstpartijen op de eerste dag

Maandag 28 november om 22:12 uur

Redactie

nieuws

Vandaag is het toernooi echt begonnen. Het is mooi weer en gelukkig is er veel minder wind dan gisteren. We hebben er zin in.

Saskia tegen Fiji
De eerste wedstrijd was al om 8.15 uur tegen Fiji. Saskia begon heel erg goed en in het vijfde end was het 9-1 voor Saskia. Fiji kwam terug tot 10-6. Daarna nam Saskia het heft weer in handen en won de wedstrijd met 21-9 in 16 ends. Een mooie opsteker.

Saskia tegen Wales
Na een 2-0 voorsprong en 3-3 in het vierde end waarna Wales hele korte jacks ging gooien op deze snelle rink, scoorde Wales bijna elk end tot 6-17 in het 16e end. Saskia had tot dan veel probemen met haar weight. Vanaf het 20e end toen de stand 10-20 was werd het nog spannend. Saskia scoorde 4 en 3 en stond in het 22e end 17-20. Nog alle kans dus, ťťn shot per end is genoeg. Ze speelde de jack op haar lengte waarmee ze in end 21 vier scoorde, en vervolgens speelde ze weer veel tekort. Ook Wales had vaak moeite met de lengte, maar zij kwam er toch steeds met een bowl bij. Zo ook in het 23e end. Ze verloor de wedstrijd met 21-17. Toch sterk terug gekomen maar het was niet voldoende. Omdat Saskia soms geen vertrouwen had met haar draw nam ze sneller dan gewoonlijk een beslissing voor een drive. Daarbij had ze het geluk niet aan haar zijde. Over de hele wedstrijd genomen was Wales beter met haar draws en liep Saskia achter de feiten aan.

Saskia tegen USA
USA speelde hiervoor een heel erg sterke wedstrijd tegen AustraliŽ. Saskia was dus voorbereid op een zware tegenstander. Na een 0-1 ging Saskia zeer voortvarend naar een voorsprong van 16-2 in het tiende end. Ze speelde heel goed en constant. Daarna verloor ze haar end en bleef USA scoren en bracht de stand op 18-9 in het zestiende end. De laatste bowl van Saskia was volgens de toeschouwers briljant. Saskia lag maar 1 down naast de bowl van USA die 1 cm naast de jack lag. Ze speelde een zeer gedurfde aanvallende bowl en haalde precies de bowl van USA er uit en toen lag ze met drie. De winst was dus binnen met 21-9
Vanwege de wind speelde Saskia met de leenbowls van Guurtje. Saskia speelt normaal met size twee, die veel meer te ijden hebben van de wind. De leenbowls van Guurtje (Heselite XG) is maat drie.
Een mooi eerste dag met twee winstpartijen. Ze staat voorlopig op de tweede plaats. Opvallend waren de verliespartijen van AustraliŽ tegen Kenia en Nieuw-Zeeland tegen Canada.

Almere Bowls Club > Nieuws > Twee mooie winstpartijen op de eerste dag

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.