Frank door naar de play-off!!!!

Vrijdag 18 november om 01:48 uur

Redactie

nieuws

Speeldag -5……………Speelschema……….foto's

Een spannende dag vandaag. Zowel Frank als Saskia kunnen nog door naar de finaleronden.

Frank tegen Norfolk Island
Phil van Norfolk Islands is altijd een sterke tegenstander en moeilijk van te winnen. In de eerste set speelde Frank wat wisselvallig en keek steeds tegen een achterstand aan. Echter in het achtste end stond het 6-9. Frank scoorde drie shots en haalde daarmee een gelijkspel van de eerste set binnen.
In de tweede set ging het beter en kwam Frank steeds beter in zijn spel. Na een 5-5 in et vijfde end liep Frank uit. Via een 6-5, 7-5 en 10-5 pakte hij de tweede set met 10-6. een knappe overwinning.

Saskia tegen Filipijnen
Ook altijd een moeilijke tegenstander. Saskia zal er voor moeten gaan als ze door wil gaan naar de finaleronde.
De Filipijnse begon meteen heel sterk te spelen. In het eerste end kreeg Saskia drie down. Saskia kwam terug tot 4-4 en kreeg toen vier tegen.Daarna scoorde ze nog twee, maar kon niet voorkomen dat de Filipijnse weer vier scoorde en uitliep naar een eindstad van 6-13 in de eerste set.
De tweede set ging het beter, echter zat het dverse keren tegen. Ze lag met vier en de Filipijnse speelde een drive dat te breed was, maar kwam op de buitenste bowl van Saskia en ging in een hoek rechtstreeks naar de jack, die samen met haar bowl de ditch in ging. In plaats van vier up, kreeg Saskia twee down. Vervolgens speelde Saskia, terwijl ze shot lag, in twee cruciale ends de jack aan de Filipijnse. Ondanks die twee momenten heeft Saskia heel goed staan spelen, maar de Filipijnse wist er steeds weer bij e komen. Al met al veel pech in de tweede set.. Dat was natuurlijk heel erg balen.


De verwachting is dat Brunei, na de winst op Cook Islands, ook van Canada zal winnen. In dat geval eindigt Brunei op de derde plaats.

Frank tegen Singapore
Zoals gezegd heeft Frank ook nog kans om door te gaan. Na zijn winst op Norfolk Island zal hij ook moeten winnen van Singapore.
In de eerste set begintFrank erg goed en staat in het derde ens met 3-0 voor. Daarna maakte Singapore meteen gelijk. Na 4-3, 4-4 werd het 6-4 in het zevende end. Het achtste end was voor Singapore. Frank gaat het laatste end in met een voorsprong van 6-5.De eindstand in de eerste set werd 6-6.In de tweede set loopt Singapore uit naar 1-5 in het derde end. Via 2-5, 3-5 werd het 6-5 voor Frank in het zesde end. Daarna scoorde Singapore twee en was de stand 6-7. In het achtste end speelde Frank schitterende drive met het juiste gewicht en scoorde twee. Het laatste end was ook voor Frank en de eindstand werd 12-7 in de tweede set. Een erg goede wedstrijd van Frank waarin hij sterk speelde.
Geweldig nieuws vanaf de andere banen. Door de winst van Spanje op Engeland en MaleisiŽ op Zuid-Afrika, is Frank op de 3e plaats geŽindigd. We vieren dus een feest hier in AustraliŽ. Een geweldig resultaat van Frank.

Saskia tegen Thailand
Mocht Saskia haar wedstrijd tegen Thaland winnen dan is ze afhankelijk van de wedstrijd tussen Brunei en Canada. Mocht Canada onverwacht winnen dan eindigt ze als derde en gaat Saskia door. De verwachting is dat Brunei van Canada gaat winnen.

Saskia begon en bleef zeer geconcentreerd spelen en bouwde al snel een grote voorsprong op. In het derde end was het 8-3. Uiteindelijk werd het 16-3 in de eerste set. In de tweede set was het ook na drie ends al 5-0. De eindstand van de tweede set werd 8-3.
Omdat zoals verwacht Brunei ook de laatste wedstrijd won tegen Canada, is Saskia geŽindigd op de vierde plaats in de poule en is helaas niet door. Maar wel weer een mooie prestatie, mede gelet op het spel wat ze heeft laten zien.

En door de geweldige wedstrijden van Frank heeft hij verdiend de finale gehaald en dat gaan we even lekker vieren. Hij gaat de geschiedenis van de Nederlandse bowls in als eerste Nederlander bij de heren die de play-offs haalt van de Champion of Champions. Gefeliciteerd!

Morgen om tien uur lokale tijd (Nederlandse tijd 1.00 uur) speelt Frank de play-off tegen Brunei..


Almere Bowls Club > Nieuws > Frank door naar de play-off!!!!

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.