Saskia geklommen naar de 3e plaats

Donderdag 17 november om 02:13 uur

Redactie

nieuws

Speeldag -4……………Speelschema

Vandaag wordt het een zware dag voor Saskia met drie wedstrijden. Frank heeft een Bye en speelt één wedstrijd.

Saskia tegen Zuid-Afrika
De start was niet goed, Zuid-Afrika liep uit naar een 1-5 in het vierde end. Saskia kwam goed terug naar een 4-5 in het zevende end. In plaats van 5-5 werd het toen 4-7 door een bowl van Z-A die net de bowl van Saskia iets verplaatste.
In het laatste end leek Saskia drie te scoren maar met meten voor de derde bowl scheelde het millimeters om nog gelijk te komen.
In de tweede set verliep het bijna identiek als de eerste. Zuid-Afrika liep weer uit naar een 2-6 in het vijfde end. Ook nu kwam Saskia terug via 3-6, 4-6, 5-6 en won de set met 7-6.
De tiebreak verliep niet zoals gehoopt, Saskia speelde niet goed. Na een 2-0 achterstand was ze in het tweede end met drie bowls veel te kort, ondanks dat de head erg open lag en voldoende ruimte had. Dat was haar slechtste end van het toernooi. Na de 4-0 achterstand scoorde Zuid-Afrika ook nog met 1 shot in het derde end. Saskia verloor derhalve de tiebreak met 0-5.
Ze baalt natuurlijk van haar spel in de tie-break, maar als je niet op en top blijft spelen, verlies je op dit niveau.

Saskia tegen Canada
De eerste set tegen canada scoorde Saskia op 1 end na alle ends en won met 10-1. Er valt verder niets over deze set te melden.Wellicht was dat ook het probleem voor de tweede set. De Canadese scoorde in het eerste en tweede end twee en stond op 4-0. Daarna kwam Saskia goed terug naar 5-4 in het zesde end. Toen werd het erg spannend, de Canadese scoorde 5-5 en 5-6. Dat betekende dat Saskia in het laatste end minimaal 1 shot moest scoren. Het werd voor bede een moeilijke end om bij de jack te komen. Uiteindelijk scoorde Saskia met haar laatste twee bowls 2 punten en pakte daarmee ook de tweede set.

Frank tegen Canada
De enige wedstrijd van vandaag voor Frank is tegen Canada.
Frank had niet z'n dag in de wedstrijd tegen Canada. Tot het vijfde end van de eerste set ging het gelijk op met een stand van 5-5. Daarna kwam de Canadees er steeds weer bij, ook als Frank fraai shot lag bij de jack. via 5-6, 6-6, 6-8 werd het 6-9 in de eerste set voor de Canadees.
In de tweede set ging het hard met de Canadees. In het zesde end stond het 1-8 voor de Canadees. Via een 2-8, 2-10 werd het uiteindelijk 5-10 voor Canada.


Saskia tegen Brunei
De dame uit Brunei staat de hele week al ongelofelijk goed te spelen. Ze staat nu op de vierde plaats achter Norfolk Islands, Thailand en Engeland. Het zou een zware dobber voor Saskia worden.
Echter verliep de wedstrijd totaal anders dan verwacht. De behoorlijk gezette dame uit Brunei had problemen met haar derde wedstrijd en daarbij nog de tragere baan. Het heeft iets geregend vandaag en het was veel koeler, waardoor de baan trager was geworden.
Ze speelt thuis alleen indoor op snelle banen. En ze was na haar eerste twee wedstrijden al haar energie kwijt.
Na een 0-1 achterstand pakte Saskia het heft in handen en bleef heel goed en geconcentreerd spelen. Na de eerste paar ends speelde ze veel bowls op de jack.Ze liep uit naar een eindstand van 11-3 in de eerste set.
In de tweede set ging ze gewoon door met haar goede spel en ze stond in het 3e end al met 8-0 voor. De score liep ongekend hoog op naar een eindstand van 19-2 in de tweede set.
Dit was een onverwacht verloop van haar derde wedstrijd.
Ze heeft nog kans om als 3e door te gaan, maar dan zal ze morgen beide wedstrijden moeten winnen. Dat zal niet meevallen want ze moet nog tegen de Filipijnen en Thailand.

Almere Bowls Club > Nieuws > Saskia geklommen naar de 3e plaats

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.