Teleurstellingen op de 2e speeldag

Maandag 14 november om 22:32 uur

Redactie

nieuws

Speeldag -2……………Speelschema
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/internationaal/2016/Ch-of-Ch/fotos/DSC01011-plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/internationaal/2016/Ch-of-Ch/fotos/DSC01012
Na de voortreffelijke start van de eerste daG, pakken we vandaag de draad weer op voor de tweede speeldag. Frank heeft twee wedstrijden, de eerste tegen Malaysia en de tweede tegen Engeland. Saskia heeft de extra Bye vandaag en speelt 1 wedstrijd, tegen Norfolk Islands.

Frank tegen MaleisiŽ
Altijd ontzettend sterke spelers van MaleisiŽ. De eerste wedstrijd van Frank op deze 2e speeldag was tegen MaleisiŽ en dat is een speler die gewend is aan zeer snelle banen. Hij speelde de jack voortdurend op de kortste afstand. Frank had veel moeite om zich aan te passen. In de eerste set liep de tegenstander naar een 0-12 voorsprong in het zesde end. Uiteindelijk werd het 4-13.
In de tweede set begon Frank voorspoedig met een 4-3 voorsprong in het vierde end. Daarna was het weer de MaleisiŽr die het heft weer in handen nam. In het laatste end kon Frank nog wel 4 shots scoren, maar dat was niet genoeg. Frank verloor de tweede set met 8-11. Ondanks verlies heeft Frank heel goed staat spelen, maar het was niet genoeg om de MaleisiŽr te verslaan.

Saskia tegen Norfolk Island
Weer een ontmoeting tussen Saskia en Carmen van Norfolk Islands. Dus voorbereid op een zware wedstrijd. Saskia begon erg voortvarend en liep uit naar een 9-1 voorsprong in het zesde end. Via 9-3 en 10-3 werd het 10-5 in de eerste set.
In de tweede set herpakte Carmen zich en bouwde een voorsprong op van 2-6 in het derde end. Via 4-6, 5-6 was het in het zesde end 7-6 voor Saskia. Na de 7-7 nam Saskia wederom de voorsprong en ging het laatste end in met 8-7. Zoals vaker in de tweede set, baalde Saskia van een te korte jack, wat in het voordeel was van Norfolk Islands. Camen was sterk met een korte jack. Dat gebeurde ook weer in het laatste end en Norfolk Island scoorde drie. Dat betekende een Tie-break.
In het eerste end van de Tiebreak scoorde Saskia 2-0 en in het tweede end werd het 2-1. In het derde end werd het bijzonder spannend. Carmen lag met een bowl op de jack en een tweede shotbowl. Met de laatste bowl van Saskia speelde ze een geweldige drive op de shotbowl, echter de jack werd verplaatst en Norfolk Island scoorde twee waardoor Saskia de wedstrijd verloor.
Ondanks het verlies speelde ze de eerste set haar beste wedstrijd tot nu toe.

Frank tegen Engeland
Wat een bijzondere wedstrijd was die van Frank tegen Engeland. Frank startte ongelofelijk goed tegen Engeland. In het vierde end stond hij met 7-1 voor. Vervolgens had Frank heel veel moeite met de afstand van de jack richting achterzijde van de baan. Engeland scoorde vier shots en de stand werd 7-5. Na 9-5 voor Frank, wederom dezelfde situatie. Weer kwam Frank niet bij de jack en kreeg drie tegen waardoor de stand 9-8 was. Frank scoorde vervolgens weer richting de voorzijde van de baan. Hij ging het laatste end in met een stand van 11-8. Frank maakte in principe toen een goede keus door een andere afstand naar achteren te nemen. Hij rolde een lange afstand, maar speelde zijn eerste twee bowls in de ditch. Ook nu kwam hij er niet bij en kreeg vier shots tegen waardoor hij de eerste set verloor. Hij baalde natuurlijk heel erg.
Ook in de tweede set begon Frank weer heel sterk te spelen. Na 1-0 en 2-0 werd het via een 2-1, 5-1, 5-2 in het vijfde end. Engeland liep daarna weer in en in het achtste end was de stand 5-6 voor Engeland. De laatste bowl van Frank was iets te breed en verloor ook de tweede set. Frank was begrijpelijk heel erg teleurgesteld van de drie ends in de eerste set.

Beiden hebben dus een teleurstelling moeten verwerken vandaag. Geen winstpartij.
Hopelijk gaat het morgen weer beter.


Almere Bowls Club > Nieuws > Teleurstellingen op de 2e speeldag

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.