Vier keer winst, Frank wint drie wedstrijden

Zondag 13 november om 23:47 uur

Redactie

nieuws

Speeldag -1……………Speelschema

Frank tegen NIUE
De eerste wedstrijd is van Frank tegen Niue, een voor ons onbekende lastige speler. Frank was de Niue-aan (?) elke end de baas en liep uit naar 8-4 in het zevende end. Via 8-5 werd het 8-7 voor Frank. De eerste set ging dus naar Frank met 8-7. In de tweede set had Frank een lastige start, maar na een aantal ends ging het steeds beter. Tot het zesde end stond Frank met 6-4 voor, daarna scoorde de man uit Niue alle drie ends en dat betekende een tiebreak. Het eerste end in de tiebreak pakte Frank en de tweede Niue. Het werd dus een spannende derde end die Frank wist te winnen. Een mooie start met deze overwinning.

Saskia tegen Schotland
Meteen in de eerste wedstrijd tegen Schotland. Na een 3-0, 3-1 en 3-3 liep Saskia uit en hield de voorsprong vast. De schotse kwam nog terug naar 9-7. De eerste set was binnen. In de tweede set was het een moeilijke start. Saskia kwam met 0-1 en 0-3 achter. Via een 1-3 werd het 4-3 en 5-3. de Schotse scoorde drie waardoor ze achter kwam te staan. Ze had er duidelijk meer moeite mee in de tweede set/ In het zevende end nam ze de jack mee waardoor ze 4 shots scoorde. Echter meteen kwam de Schotse terug met drie shots en was het 9-9. Ook nu een spannend eind. In het laatste end lag de Schotse nagenoeg op de jack en scoorde Saskia met haar laatste bowl en werd het 10-9. Ook voor Saskia een mooie eerste overwinning.

Frank tegen cyprus
De tweede wedstrijd van Frank is tegen de altijd sterke Cyprus. Tot en met het derde end stond Frank achter via 0-1, 0-3 en 1-3. Met een fraai vierde end werd het 4-3 en bouwde Frank een voorsprong op naar een 7-3 in het zevende end. Vervolgens werd het 7-5 en 7-6, de eerste set was dus binnen.
In de tweede set kwam de Cyprioot nog even tot 2-2 in het derde end, maar daarna stoomde Frank door via een 4-2, 6-2, 6-4, 7-4, 8-4 naar een 8-5 goede overwinning.

Saskia tegen Engeland voor vier shots.
De tweede wedstrijd van Saskia was weer een verwachtte zware wedstrijd.
Na een 2-0 voorsprong van Saskia, kwam de Engelse terug en liep uit naar een 4-8 stand in het zevende end. Ze had vier shots nodig voor een gelijkspel en plaatste een lange jack omdat de Engelse daar met de zijwaartse wind met haar bowls veel moeite mee had. Een geweldige laatste end van Saskia, maar ze kwam met haar derde bowl een paar centimeter tekort. Ze verloor de eerste set met 7-8. In de tweede set ging het wederom na een voorsprong de andere kant op. De tweede set kenmerkte zich tot diverse tegenslagen. O.a. een ogenschijnlijk veilige bowl maakte een dusdanige draai dat ze in plaats van drie up, één down kwam te liggen. Ze speelde de jack naar de bowls van de Engelse. Ze verloor de tweede set uiteindelijk met 3-7.

Frank tegen Spanje
Na de twee gespeelde wedstrijden moest Frank om vijf uur nog tegen Spanje. De verwachting was een pittige wedstrijd na de winst van Spanje op Zuid-Afrika.
De eerste set ging vanaf begin gelijk op en het was en bleef een heel spannende end. Na in het zevende end met 4-6 achter te hebben gestaan sleepte Frank er nog een gelijkspel uit.
In de tweede set was het wederom spannend en het spel was van een hoog niveau. Ondanks dat beide spelers steeds weer shot lagen wist Frank toch bijna elk end een voorsprong op te bouwen.
In het zevende end was de stand 6-6. Frank scoorde daarna heel fraai drie shots en de stand was 9-6. In het laatste end had Spanje nog de mogelijkheid om 3 of 4 shots te scoren, maar dat lukte niet. Een geweldige overwinning van Frank.

Een mooie start van deze eerste speeldag, vier van de vijf wedstrijden in winst omgezet.


Almere Bowls Club > Nieuws > Vier keer winst, Frank wint drie wedstrijden

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.