Weer een erg warme trainingsdag in Helensvale

Vrijdag 11 november om 03:07 uur

Redactie

nieuws

Eerst even een kleine correctie: Ze hebben hier geen 20.000 maar 30.000 leden. Ach, het is maar een verschil van 1 cijfer. :-).
Vandaag werd er weer volop getraind door Saskia en Frank. Het is weer een zeer warme dag. Inmiddels stromen er steeds meer spelers binnen om te trainen. Uiteraard ook weer vele bekenden en dat is altijd leuk om die weer te ontmoeten.

Vanmiddag organiseren we een gezamenlijke lunch in ons hotel, samen met Frank en de AustraliŽr Tony Brown die Saskia in Adelaide heeft ontmoet. Een gezellig weerzien dus.
Tijdens de training was er nog een herdenkingsdienst van de oorlog in 1916. Klein, maar wel indrukwekkend hier in de bowls club.

Morgen is de officiŽle arrival day en dat gaan Frank en wij de huurauto's weer inleveren. Vanaf dan zijn we afhankelijk van het vervoer van de organisatie.

Zondag wordt er voor het laatst getraind op de officiŽle trainigsdag..

In de avonduren kijken we op FOX-sport de vierdaagse Bowls Premier Leaque. Een heel apart toernooi met de toppers van AustraliŽ. Een toernooi waarbij teams van verenigingen tegen andere verenigingen spelen. Een apart toernooi vanwege het systeem. Er worden 2 sets van 5 ends en 1 tiebreak gespeeld met daarbij "powerplay"
Dat wil zeggen dat wanneer een team powerplay speelt, ze voor het end dat gespeeld gaat worden, de punten worden verdubbeld. Verder wordt, evenals bij shortmat, de jack direct geplaatst, dus niet gerold door een speler. Bovendien wordt er met een invaller gespeeld.
Dit alles om het voor de kijker aantrekkelijker te maken.
Ondanks het weinige publiek wordt er via FOX tv toch elke dag live aandacht aan besteed en wordt bowls heel erg gepromoot. Er wordt er echt een feest van gemaakt. Leuk om te zien.

Frank heeft plannen om de finales te bekijken, Het is ongeveer 1,5 uur rijden van Helensvale.

Tot zover weer een kort verslag vanuit Down Under.

Indeling en schema Champ-of Champ.2016

Almere Bowls Club > Nieuws > Weer een erg warme trainingsdag in Helensvale

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.