ABC-LIVE: Saskia pakt haar 5e titel NK singles [update fotos]

Zondag 1 juli om 13:27 uur

Redactie

NK outdoor, singles

NK-singles outdoor

Vandaag worden de finalewedstrijden gespeeld van het NK singles outdoor. Altijd weer een spannende dag voor de finalisten. Kom ik de eerste ronde winnend door? Dat is natuurlijk de vraag om nog kans te maken op de titel. We doen een liveverslag van alle drie rondes.

Eerste ronde (kwartfinale)
Verrassing en spanning, dat was in het kort het geval tijdens de kwartfinales.

Bij de heren gingen Ralph de Rooij, Jan Dolieslager, Dennis Mijnhijmer en Henk Veenstra door voor de eerste vier plaatsen.
Andy Docter, Maus van Tol, Willem lodewijkx en John Ros strijden voor plek 4 t/m 8.

Bij de dames zijn het Ineke Nagtegaal, Saskia Schaft, Rita Schrijber en Annie van Belzen die nog voor de titel gaan. Voor de plekken 4 t/m 8 strijden Guurtje Copier, Betty Schiltman, Corrie Windle en An Meyboom.

Tweede ronde (halve finales)
In halve finale moest Saskia aantreden tegen Ineke Nagtegaal. Ondanks een 2-0 overwinning voor Saskia was het een spannende wedstrijd. Saskia gaat derhalve in de finale voor de landstitel tegen Rita Schrijber. Annie speelde tegen Rita Schrijber en verloor helaas in de tiebreak. De kans was groot voor een ABC-finale.

Bij de heren was het erg spannende tussen Ralph de Rooij en Dennis Mijnhijmer.
Dennis won in de tiebreak en speelt daardoor de finalewedstrijd tegen Jan Dolieslager, die in de tiebreak van Henk Veenstra won. De wedstrijd tussen de ABC-ers Willem Lodewijkx en John Ros werd in de tiebreak gewonnen door John.

Derde ronde(Finales)
De laatste en beslissende finalewedstrijden gaan met de titelstrijd bij de heren tussen Jan Dolieslager en Dennis Mijnhijmer. Bij de dames tussen Rita Schrijber en Saskia Schaft. ABC-ers Annie van Belzen speelt voor de derde/vierde plek tegen Ineke Nagtegaal. John Ros gaat voor de zesde/zevende plek tegen Andy Docter en Willem Lodewijkx tegen Maus van Tol voor de zevende/achtste plaats.

De finalewedstrijd bij de dames waren twee verschillende sets. De eerste set werd met veel verschil gewonnen door Saskia en de tweede set ging gelijk op. Saskia won uiteindelijk ook de tweede set en pakte hiermee de titel voor de vijfde keer.
Annie verloor helaas haar partij tegen Ineke in de tiebreak en veroverde de vierde plaats, eveneens een geweldig resultaat.

Bij de heren ging de titel naar Dennis Mijnhijmer. Dennis veroverde tegen Jan Dolieslager voor de eerste keer zijn welverdiende titel. John verloor de laatste en eindigde op de zesde plaats. Willem won en werd zevende.

Duidelijk is dat er veel spannende partijen waren. Veel wedstrijden werden beslist in de tiebreak.

De winnaars van het NK mogen Nederland vertegenwoordigen in Christ Church, Nieuw-Zeeland dat in 2013 wordt gespeeld. Saskia en Dennis worden van harte gefeliciteerd met hun titel. Uiteraard worden alle finalisten gefeliciteerd met hun behaalde plaats.

ranking 2012
NK-resultaten 2012
Selectie 2013 EK-Atlantic Championship

[geen plaatje]
[geen plaatje]

Almere Bowls Club > Nieuws > ABC-LIVE: Saskia pakt haar 5e titel NK singles [update fotos]

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.