Esther, Norma en Willem kampioen

Zondag 13 februari om 18:06 uur

Redactie

NK indoor, triples

In Almelo werden vandaag de finalewedstrijden gespeeld van het NK-triple. Acht teams hadden zich in de voorrondes van zaterdag gekwalificeerd.

In de eerste ronde moest het team van Kees, Lenneke en Paul het opnemen tegen Cor, Saskia en Jan.
Het ging nagenoeg gelijk op en in de voorlaatste end bij een stand van 7-7 scoorden Cor, Saskia en Jan met drie shots waardoor de stand 10-7 werd. In de laatste end kwam er één shot bij waardoor de eindstand 11-7 werd.

In de 2e ronde waren Esther, Norma en Willem de tegenstander van Cor, Saskia en Jan. Dit werd echt een wedstrijd van net-niet. Na een stand van 5-6 liep het team van Slick-BCO uit naar een eindstand van 12-6.
Voor de derde plaats moest er aangetreed worden tegen een team van Almelo.

Paul, Lenneke en Kees moesten tegen Maus van Tol, Ad Aaldertz en Ineke Nagtegaal, een team van Badhoevedorp, Helaas werd deze verloren.
Voor de 7e en 8e plaats was het team van Ons Kinnehim de tegenstander. Kees, Lenneke en Paul wisten deze wedstrijd met succes te winnen waardoor ze op de 7e plaats eindigden.

In de laatste wedstrijd van Cor, Saskia en Jan tegen Almelo ging het weer iets beter. Na aanvankelijk gelijk op te gaan wisten ze een voorsprong op te bouwen die ze niet meer uit handen gaven. De derde plaats was derhalve voor Cor, Saskia en Jan door een overwinning met de cijfers 12-4.

De finalewedstrijd was tussen (Slick-BCO) Esther de Groot, Norma Duin en Willem Lodewijkx en (Welgelegen) Caroline de Graaff, Jan Hogeboom en Michel Weerdenburg.
Een zeer spannende finale dat in de laatste end begon met een stand van 7-7. Er werd bijzonder goed gespeeld waarbij het publiek vaak applaudisseerde. Een geweldige ambiance dus in de tennishal van Bowlsclub Almelo. Felicitaties aan de vereniging in Almelo, die een goed toernooi had georganiseerd.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden diverse leden van de NIOBB gefeliciteerd met hun behaalde scheidsrechter diploma, waaronder Kees. In een polonaise werd hij naar het podium gedirigeerd.

Al met al een geslaagd toernooi en wellicht volgende jaar weer in Almelo.

Eindstand

Foto's

Regionieuws Almelo

RTV-Oost

Almere Bowls Club > Nieuws > Esther, Norma en Willem kampioen

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.