Saskia Schaft 4e jaar op rij landskampioen outdoor

Zondag 11 juli om 17:45 uur

Redactie

NK outdoor, singles, uitslag

Voor de vierde keer op rij wist Saskia Schaft in Haarlem de landstitel te veroveren. Als eerste in de voorronde moest ze spelen tegen nummer acht Corrie Windle Braam, waar ze ook in de voorronde tegen had gespeeld. Ook nu wist Saskia overtuigd te winnen. In de tweede wedstrijd moest ze tegen clubgenoot Guurtje Copier, die op een mooie derde plaats eondigde. Na aanvankelijk een achterstand trok Saskia aan het langste eind. Dat betekende wederom de landelijke finale. Deze keer tegen Ineke Nagtegaal van Ons Kinnehim. Na een achterstand van 8-2 wist Saskia terug te knokken en won alsnog met 1 shot de eerste set. Ook de tweede set was spannend, ook deze sloot ze met een overwinning af en dat betekende voor de vierde keer achterelkaar de landstitel singles outdoor.
De dames van ABC Annie van Belzen en Esther de Groot verloren hun eerste wedstrijd en moesten in de tweede ronde het tegen elkaar opnemen. Esther bleek de sterkste en die ging voor de 5e en 6e plaats, die ze sterk won. Esther eindigde op de 5e plaats. Annie won eveneens haar laatste wedstrijd en pakte de 7e plaats. Guurtje pakte de 3e plaats door haar laatste wedstrijd te winnen. Een knappe prestatie van de dames van ABC.

Bij de heren was alleen Jan Reinders in de race voor de titel. Hij was als beste tweede uit de voorronde gekomen en moest tegen de nummer één van de voorronde Andy Docter. Jan speelde erg sterk en constant en wist met 2-0 in de tiebreak de overwinning binnen te halen. De tweede wedstrijd was tegen Frank de Vries. In de eerste set ging het gelijk op en met de laatste bowl van Frank, verloor hij de eerste set. De tweede set verloor hij eenvoudig en daardoor moest Jan in de laatste ronde tegen Rex Allen uit Eindhoven. Deze wedstrijd werd met 2-0 in de tiebreak gewonnen waardoor de derde plaats binnen was. Al met al voor ABC een geweldig NK-weekend.

resultaten ABC-ers van vandaag
dames 1:Saskia Schaft
dames 3:Guurtje Copier
dames 5:Esther de Groot
dames 7:Annie van Belzen
heren 3: Jan Reinders


Eindstanden voorronde NK-singles outdoor

selectie 2011

resultaten 2010

Foto's

Hoofdorpse courant

Almere Bowls Club > Nieuws > Saskia Schaft 4e jaar op rij landskampioen outdoor

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.