Esther en Saskia landskampioen pairs indoor

Zaterdag 17 april om 18:27 uur

Redactie

NK indoor, pairs

Vandaag werden de finales gespeeld van het NK pairs indoor. Namens ABC waren twee damesteams en een herenteam nog in de race voor de hoogste eer.
Annie van Belzen viel in voor Hannie Blom en speelde met Ineke Nagtegaal haar eerste wedstrijd een sterke partij tegen Guurtje Copier en Norma Duin. Annie won haar eerste wedstrijd. Haar tweede wedstrijd werd verloren, echter de derde wedstrijd werd weer in winst omgezet waardoor ze op de 4e plaats einigde.
Thea en Miep verloren hun eerste wedstrijd tegen de uiteindelijke finalisten Annet v.d. Meer en Nia Slangen. Hun tweede partij ging verloren en de derde wedstrijd werd verdiend gewonnen en daardoor pakten ze de 7e plaats.
Esther en Saskia begonnen sterk in een zware wedstrijd tegen Lynn Veldhuis en Hermien v.d. Berg. De wedstrijd ging gelijk op en de winst ging uiteindelijk naar Esther en Saskia. Hun tweede wedstrijd tegen Corrie Windle-Braam en Elly Dolieslager, waarvan ze in de voorrondes nog met 17-5 hadden verloren, werd glorieus gewonnen met 17-6. Dat betekende een finaleplaats voor de dames.
De finale werd een zeer spannende aangelegenheid tegen Annet v.d. Meer en Nia Slangen. eerst bouwden Esther en Saskia een voorsprong op naar 7-1, daarna kwamen Annet en Nia terug tot 8-7. In de laatste end was het 10-9 en door 1 shot werd het 10-10.Er moest een extra end gespeeld worden. De spanning liep hoog op doordat de teams om en om shot lagen. Een geweldige draw op de jack van Nia Slangen maakte het erg moeilijki. Saskia moest met extra weight de bal op eigen bal spelen. Deze voorlaatste bal werd precies goed gespeeld waardoor Esther en Saskia weer lagen. De laatste bal van Nia Slangen miste doel en Saskia hoefde de laatste bal niet meer te spelen. Het kampioneschap was binnen.
Een geweldige prestatie was er ook voor Kees en Cor. De eerste wedstrijd tegen Otto Dijkstra en Harry Beertema werd gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen Rex Allen en Bert Verbakel. Ook nu toonden de ABC-ers goed spel en door deze overwinning stonden ze in de finale.
In de finale moesten Kees en Cor aantreden tegen Hans Morgenland en Joop v.d. Berg.
Ondanks goed spel van Cor en Kees, konden ze het niet bolwerken tegen de zeer goed spelende Hans Morgenland. Ze lagen vaak shot, maar Hans wist steeds weer de jack mee te nemen of mooie draws te plaatsen.
Een geweldige prestatie van Kees en Cor.
Guurtje behaalde, samen met Norma Duin de 5e plaats.


Eindstand NK-pairs indoor

foto's

Almere Bowls Club > Nieuws > Esther en Saskia landskampioen pairs indoor

v.2.110701 © 2004 - 2021 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.